تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,070 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,895 |
افزودن ویتامین C به جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و بررسی شاخصهای رشد، بقاء و ترکیبات لاشه در دو تراکم مختلف پرورش | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 8، دوره 70، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 55-62 اصل مقاله (225.44 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2015.52969 | ||
نویسندگان | ||
زینب فضایی1؛ میر مسعود سجادی* 2؛ ایمان سوری نژاد1؛ رضا اسعدی3 | ||
1گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس–ایران | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، رشت–ایران | ||
3گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،ساری– ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: ویتامین C یکی از مواد مغذی مهم در پرورش ماهی به حساب میآید و به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی، در حفاظت سلولها در برابر آسیب اکسایشی و بالا بردن مقاومت در برابر عوامل استرسزای محیطی و عوامل بیماریزا از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف: افزودن سطح بالای ویتامین C به جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پروش یافته در تراکم بالا و بررسی شاخصهای رشد، بقاء و ترکیبات لاشه. روش کار: بچه ماهیان قزلآلایرنگینکمان با میانگین وزن اولیه ( g69/0±6/9) در دو تراکم 50 و 100 قطعه در L50 آب با 2 جیره غذایی با پروتئین و چربی یکسان غذادهی شدند. جیرههای غذایی شامل جیره 1 بدون افزودن ویتامین و جیره 2 با افزودن mg/kg1500 ویتامین C بودند. تعداد 900 عدد بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان در 4 تیمار و هر تیمار شامل سه تکرار به صورت (0)50 T(با تراکم 50 و تغذیه شده با جیره 1)، (0)100 T(با تراکم 100 و تغذیه شده با جیره 1)،)C(50 T(با تراکم 50 و تغذیه شده با جیره 2)، )C(100 T(با تراکم 100 و تغذیه شده با جیره 2) و بطور کاملاً تصادفی در انکوباتورها توزیع شدند. نتایج: پس از 6 هفته غذادهی شاخصهای رشد، ضریبتبدیلغذایی و بقاء در تیمارهای مختلف تفاوت معنیدار نشـان داد (05/0p<.) تیمـارهای (0)50T و )C(50T وزن بدست آمده، ضریب رشد ویژه و درصد بقاء بیشتری از تیمارهای (0)100T و)C(100T داشتند (05/0p<.) در خصوص ضریبتبدیلغذایی نیز تیمارهای (0)100T و C()100T دارای ضریبتبدیلغذایی بیشتری نسبت به تیمارهای (0)50 Tو C()50T بودند. از لحاظ ترکیب شیمیایی لاشه بین تیمارهای مختلف تفاوت معنیدار آماری مشاهده نشد (05/0p<.) نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن ویتامین C به جیره غذایی بچه ماهیان قزلآلایرنگینکمان تأثیری بر شاخصهای رشد، ضریبتبدیلغذایی، بقاء و ترکیبات لاشه ماهیان ندارد اما تراکم بر شاخصهای رشد، ضریب تبدیل غذایی و بقاء در این گونه تأثیرگذار است. | ||
کلیدواژهها | ||
جیره غذایی؛ شاخصهای رشد؛ پرورش متراکم؛ قزلآلایرنگینکمان Oncorhynchus mykiss؛ ویتامین C | ||
مراجع | ||
AOAC (Association of Official Analytical Chemists). (2005) Official Method of Analysis. (18th ad.) Washington, D.C. USA.
Barton, B.A., Iwama, G.K. (1991) Physiological changes in fish from stress in aquaculture with emphasis on the response and effects of corticosteroids. Aquaculture. 10: 3-26.
Blazer, V.S. (1992) Nutrition and disease resistance in fish. Ann Rev Fish Dis. 2: 309-323.
Dabrowski, K. (1990) Absorption of ascorbic acid and ascorbic sulfate and ascorbate metabolism in Common carp (Cyprinus carpio L.). J Comp Physiol B. 160: 549-561.
Dabrowski, K., Matusiewics, K., Matusiewics, M., Hoppe, P.P., Ebeling, J. (1996) Bioavailability of vitamin C from two ascorbyl monophosphate esters in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (walbaum). Aquac Nutr. 2: 3-10.
Gabaudan, J., Verlhac, V. (1994) Biological efficacy of Rovimix Stay - C as a source of vitamin C for salmonids. Aquac Res. 25: 128.
Gholipour, F., Allameh, S.K., Arani, M.M., Nasr, M. (2006) Effect of density on growth and feed conversion ratio in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Pajouhesh & Sazandegi. (In Persian). 70: 23-27.
Martinez, C., Fernandez, C. (1991) Influence of stock density on turbot (Scophthalmus maximus L.) growth. J Appl Ichthyol. 20: 79-90.
Matusiewicz, M., Dabrowski, K., Volker, L., Matusiewicz, K. (1994) Regulation of saturation and depletion of AA in rainbow trout. J Nutr Biochem. 6: 204-212.
Merchie, G., Lavens, P., Storch, V., Nelis, H., De Leenheer, A., Sorgeloos, P. (1996) Influence of dietary vitamin C dosage on turbot (Scophthalmus maximus) and European sea bass (Dicentrarchus labarax) nursery stage. Comp Biochem Physiol A. 114: 123-133.
Merchie, G., Lavens, P., Sorgeloos, P. (1997) Optimization of dietary vitamin C in fish and crustacean larvae: a review. Aquaculture. 155: 165-181.
Merino, G.E., Piedrahita, R.H., Conklin, D.E. (2007) The effect of fish stocking density on the growth of California halibut (Paralichthys californicus) juveniles. Aquaculture. 265: 176-186.
Misra, C.K., Mukherjee, S.C., Pradhan, J. (2006) Effects of dietary vitamin C on immunity, growth and survival of Indian major carp Labeo rohita, finger-lings. Aquac Nutr. 13: 35-44.
Montero, D., Tort, L., Izquierdo, M.S., Robaina, L., Vergara, J.M. (1999) Effect of vitamin E and C dietary supplementation on some immune para-meters of gilthead seabream (Sparu aurata) juveniles subjected to crowding stress. Aquaculture. 171: 269-278.
NRC (National Research Council). (1998) Nutrient Requirements of Fish. National Academy Press, Washington, D.C. USA.
Ortuno, J., Cuesta, A., Esteban, M.A., Meseguer, J. (2001) Effect of oral administration of high dietary vitamin C and E dosages on the gilthead seabream (Sparus aurata L.) innate immune system. Aquaculture. 79: 167-180.
Panush, R.S., Delafuente, J.C. (1985) Vitamins and immuno competence. J Nutr. 45: 97-123.
Rafatnejad, S., Falahatkar, B., Toloei Gilani, M.H., Ebrahimzadeh Sheikhani, M., Heidari Ghadikolaei, M. (2010) Effect of different stocking densities on some water quality parameters and growth indices in Beluga (Huso huso) in rearing tanks. Iran Vet J. 6: 38-35.
Saoud, P.I., Ghanawi, J., Lebbos, N. (2006) Effects of stocking density on the survival, growth, size variation and condition index of juvenile rabbitfish (Siganus rivulatus). Aquaculture. 16: 109-116.
Sedgwick, S.D. (2001) Trout Farming Handbook. (5th ed.) Fishing News Book. Oxford, UK.
Thomas, P. (1990) Molecular and biochemical responses of fish to stressors and their potential use in environmental monitoring. Am Fish Soc Symp. 8: 9-28.
Trenzado, C.E., de la Higuera, M., Morales, A.E. (2006) Influence of dietary vitamins E and C and HUFA on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) performance under crowding conditions. Aquaculture. 263: 249-258.
Vazzana, M., Cammarata, M., Cooper, E.L., Parrinello, N. (2002) Effect of stress in sea bass (Dicentrarchus labrax) depresses peritoneal leukocyte cytotoxicity. Aquaculture. 210: 231-243.
Wahli, T., Verlhac, V., Gabaudan, J., Schuep, W., Meier, W. (1998) Influence of combined vitamin C and E on non-specific immunity and disease resist-ance of rainbow trout Oncorhynchus mykiss (Walbaum). J Fish Dis. 21: 127-137.
Wang, Y., Kong, L.J., Li, C., Bureau, D.P. (2006) Effect of replacing fish meal with soybean meal on growth, feed utilization and carcass composition of cuneate drum (Nibea miichthioides). Aquaculture. 261: 1307-1313.
Webster, C.D., Tidwell, H.J., Tiu, L.S., Yancey, D.H. (1995) Use of soybean meal as partial or total substitute of fish meal in diets for blue catfish (Ictalurus furcatus). Aquat Living Resour. 8: 379-384. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,506 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,023 |