تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,508 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,128,166 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,235,595 |
بررسی اثر نانوسیلور، اسید سالیسیلیک، اسید هومیک و تیوسولفات نقره بر خواص فیزیکوشیمیایی گل بریده نرگس | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 4، دوره 45، شماره 3، آبان 1393، صفحه 257-266 اصل مقاله (843.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2014.52871 | ||
نویسندگان | ||
اسماعیل چمنی* 1؛ زهرا سادات نبوی مهاجر2 | ||
1دانشیار ، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور مطالعۀ تأثیر غلظتهای مختلف تیوسولفات نقره (02/0، 05/0، 1/0، 25/0، 5/0، 75/0، 1 و 2 میلیمولار)، اسید هومیک (100، 500 و 1000میلیگرم بر لیتر)، نانوسیلور ( 5، 10 و 25 میلیگرم بر لیتر)، ساکارز (1، 5/2 و 5 درصد)، اسید سالیسیلیک (1، 2 و 4 میلیمولار) و اتیلن (0، 1، 10 و 100 میکرولیتر بر لیتر) بر طول عمر و برخی صفات کیفی گل بریدۀ نرگس رقم داچ مستر در دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی پس از برداشت دانشگاه محقق اردبیلی انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد تیمارهای تیوسولفات نقره در غلظت های 2/0 و 5/0 میلیمولار در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها طول عمر را 6/3 روز افزایش دادند و بیشترین اثر در حفظ وزن تر نسبی در مقایسه با شاهد و دیگر تیمارها به غلظتهای مختلف تیوسولفات نقره تعلق داشت. کمترین تأثیر در افزایش طول عمر را غلظتهای مختلف اسید هومیک و اسید سالیسیلیک در مقایسه با شاهد نشان داد. اما در غلظتهای پایین نسبت به شاهد جذب محلول بیشتر بود. همچنین نتایج نشان دادند غلظتهای پایین نانوسیلور و ساکارز بر طول عمر، جذب محلول و وزن تر نسبی تأثیر مثبت داشتهاند. نتایج نشان داد که اتیلن بهطور معناداری طول عمر گلها را کاهش میدهد و میزان اتیلن تولیدی توسط این گل نشان داد که گل نرگس رقم داچ مستر فرازگراست. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید سالیسیلیک؛ اسید هومیک؛ تیوسولفات نقره؛ ساکارز؛ عمر گلجایی؛ گل نرگس رقم داچ مستر؛ وزن تر | ||
مراجع | ||
1- Aarts, J. F. TH. 1957. Over de houdbaarheid van snijbloemen. Meded de Landbouw hogeschool te Wageninge, 57, 1-62.
2- Alaey, M., Babalar, M., Naderi, R. & Kafi, M. 2011. Effect of pre- and postharvest salicylic acid treatment on physio-chemical attributes in relation to vase-life of rose cut flowers. Postharvest Biology and Technology, 61, 91–94.
3- Armitage, M. A. 2003. Speciality cut flower. Timber Press, 586.
4- Balestra, G. M., Agostini, R., Bellicontro, A., Mencarelli, F. & Varvaro, L. 2005. Bacterial populations related to gerbera (Gerbera jamesonii L.) stem break. Phytopathologcal Mediterranean, 44, 291-299.
5- Burdett, A. N.1970. The Cause of Bent Neck in Cut Roses. Journal of American Society for Horticulture Science, 95, 427–431.
6- Chamani, E., Khalighi, A., Joyce, D. C., Irving, D., Zamani, Z. A., Mostofi, Y. & Kafi, M. 2005. Ethylene and anti-ethylene treatment effects on cut ‘First Red’ rose. Journal of Applied Horticulture, 7(1):3-7.
7- Chen, X. & Schluesener, HJ. 2008. Nano-silver: A nano-product in medical application. Toxicol Letters, 176,1-12.
8- Durkin, D.J.1979. Effect of Millipore Filtration, Citric Acid and Sucrose on Peduncle Water Potential of Cut Rose Flower. Journal of Amererican Society for Horticulture Science, 104, 860-863.
9- Ezhilmathi, K., Singh, V.P., Arora, A. & Sairam, R. K. 2007. Effect of 5-sulfosalicylic acid on antioxidant activity in relation to vase life of Gladiolus cut flowers. Plant Growth Regulators, 51, 99–108.
10- Halevy, A. H. 1976. Treatment to improve water balance of cut flower. Acta Horticulturae, 64, 223-230.
11- He, S. & Joyce, D. C., Irving, D. E. & Faragher, J. D. 2006. Stem end blockage in cut Grevillea ‘Crimson Yul-lo’ inflorescences. Postharvest Biology and. Technology, 41, 78-84.
12- Hunter, D. A. & Reid, M. S. 2004. Senescence-Associated gene expression in Narcsissus ‘Dutch Master’. Proc. 4th. Int. Acta Horticulturae, 553.
13- Ichimura, K. & Goto, R. 2002. Effect of Gibberellin A3 on leaf yellowing and vase life of cut Narcissus tazzeta var chinensis flowers. Journal of. Japanes Society of Horticulturae, 69(4), 423–427.
14-Ichimura, K. 1998. Improvement of postharvest life in several cut flowers by the addition of sucrose. Japan Agriculture Reserch Quartery, 32, 275-280.
15- Ichimura, K., Yoshioka, S. & Yumoto-Shimizu, H. 2008. Effects of silver thiosulfate complex (STS), sucrose and combined pulse treatments on the vase life of cut snapdragon flowers. Enviromental Control Biological, 46, 155-162.
16-Keshavarzi ,L.& Chamani, E. 2011.Effect of hinokitol, Humic acid, sucrose and thiosulfate as a puls treatment on vase life of cut،Yellowin٫ lilium flowers. Iranian Journal of Horticulture Science, 42(4), 393-402.
17- Kington, S.1998. The International Daffodil Register and Classified List 1998. Royal Horticultural Society, London.
18- Liu, J., Zhang, Z., He, S., Cao, J., Lv, P. & Joyce, D.C. 2009. Effects of postharvest nano-silver treatments on cut-flowers. International Society for Horticultural Science (ISHS) Postharvest Quality of Ornamentals conference, Odense, Denmark, August 11–14th.
19- Lok CN, Ho CM, Chen R, He QY, Yu WY, Sun H, Tam PK. & Chiu JF, Che. CM. 2007. Silver nanoparticles: Partial oxidation and antibacterial activities. Journal of Biological Inorganic Chemistry, 12,527-534.
20- Lu, P., Cao, J., He, Sh., Liu , J., Li, H., Chenga, G., Dinga, Y. & Joycec, D. C. 2010. Nano-silver pulse treatments improve water relations of cut rose cv. Movie Star flowers. Postharvest Biology and Technology, 57, 196–202.
21- Macnish, AJ., Irvig, D., Joyce, D. C. & Vithanage, V. 2004. Anatomy of ethyelen-induced floral organ abscission Chamelaucium uncinatum (Myrtaceae). University of Florida, Gainesvill. USA.
22- Mayak , S., Kofranek, A. M. & Tirosh, T. 1978. The effect of inorganic salts on geophytes plants.
Acta Horticulturae, 325, 131–137.
23- Mei-hua, F., Jian-xin, W., SHI, L. & Fan, G. L. 2008. Salicylic Acid and 6-BA Effects in Shelf-life Improvement of Gerbera jamesonii Cut Flowers. Anhui Agricultural Science Bulletin.
24- Morones, J.R., Elechiguerra, J.L., Camacho, A., Holt, K., Kouri, J.B., Ramirez, T.J. & Yacaman, M.J. 2005. The bactericidal effect of silver nanoparticles. Nanotechnology, 16, 2346–2353.
25- Nardi, S., Pizzeghello, D., Muscolo, A. & Viaanello, M. 2002. Physiological effects of humic substances on higher plants. Soil Biochemistry, 32, 415419-.
26- Nikbakht, A., Kafi, M., Babalar, M., Xia, Y.P., Luo, A. & Etemadi, N. 2008. Effect of humic acid on plant growth, nutrient uptake, and postharvest life of gerbera. Journal Plant Nutrition, 31, 2155–2167.
27-Sanchez- Sanchez, A, Sanchez-Andreu, J., Juarez, M., Jorda, J. & Bermudez, D. 2002. Humic substances and amino acids improve effectiveness of chelate FeEDDHA in lemon tress. Journal of Plant Nutrition, 25, 2433–2442.
28- Sochaki, D. & Orlikowska, T. 2005. The obtaining of Narcissus plant free from potyviruses via adventitious root regeneration in vitro from infected bulbes. Scientia Horticulturae, 103, 219-225.
29-Van Meeteren, U., Arevalo-Galaza, L. & Van Dooren, W. G. 2006.Inhibition of water uptake after dry storage of cut flowers: Role of aspired air and wound-induced processes in Chrysanthemum. Postharvest Biology and Technology, 41, 70-77.
30- Woltering, E. J. & Van Doorn, W. G. 1988. Role of ethylene in senescence of tepals: morphological and taxonomical relationships. Journal of Experimental Botany, 39, 1605-1616.
31-Yamada, K., Ito, M., Oyama, T. & Nakada, M. 2007. Analysis of sucrose metabolism during petal growth of cut roses. Postharvest Biology and Technology, 43, 175-177.
32-Zamani, S., Kazemi, M. & Aran, M. 2011. Postharvest Life of Cut Rose Flowers as Affected by Salicylic Acid and Glutamin. World Applied Sciences Journal, 12 (9), 1621-1624.
33-Zhang, Y., Chen, K., Zhang, S. & Ferguson, I. 2003. The role of salicylic acid in postharvest ripening of kiwifruit. Postharvest Biology and Technology, 28: 67–74.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,272 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,544 |