تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,508 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,128,352 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,235,878 |
اثر پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت پس از برداشت میوة گلابی (Pyrus communis) رقم اسپادونا | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 1، دوره 45، شماره 3، آبان 1393، صفحه 225-234 اصل مقاله (647.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2014.52866 | ||
نویسندگان | ||
مرجان السادات حسینی1؛ مصباح بابالار* 2؛ محمد علی عسکری3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
2استاد ، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، اثر کاربرد قبل و پس از برداشت پوتریسین به همراه تیمار گرمایی بر کیفیت و عمر انبارمانی میوة گلابی رقم اسپادونا بررسی شده است. آزمایش بهصورت فاکتوریل برپایة طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. میوهها طی فصل رشد در 3 مرحله بهترتیب 30، 60 و 90 روز بعد از تمامگل با 4 سطح پوتریسین (0، 5/0، 1 و 2 میلیمولار) مهافشانی شدند. همان میوهها پس از برداشت در پوتریسین (در همان غلظتهای قبل از برداشت) و آب گرم در 3 سطح (40 و 50 درجة سانتیگراد و شاهد) بهمدت 5 دقیقه غوطهور شدند. میوهها بعد از تیمار در سردخانه با دمای 1 ±0 درجة سانتیگراد و رطوبت نسبی 80ـ 85 درصد بهمدت 21 هفته نگهداری شدند. میوهها هر سه هفته یک بار از انبار خارج و از نظر خصوصیات مختلف کمّی و کیفی مثل کاهش وزن، سفتی بافت میوه، pH، اسیدیتة قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و شاخص طعم اندازهگیریشده قرار گرفتند. نتایج نشان داد کاربرد 1 و 2 میلیمولار پوتریسین در زمان داشت و پس از برداشت سبب حفظ سفتی بافت میوه، کاهش از دست دادن آب میوه از طریق پوست و نیز کندکردن روند تغییرات pH و اسیدیتة قابل تیتراسیون نسبت به شاهد شدند. همچنین مواد جامد محلول و شاخص طعم در میوههای تیمارشده در ابتدای آزمایش کمتر از نمونههای شاهد بودند، درحالیکه در مراحل پایانی مقادیر مواد جامد محلول بیشتر از شاهد بودند. تیمار گرمایی 40 و50 درجة سانتیگراد بهمدت 5 دقیقه سبب افزایش مواد جامد محلول و شاخص طعم شدند، اما تأثیر معناداری بر کاهش وزن، سفتی بافت میوه، pH و اسیدیتة قابل تیتراسیون نداشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
آب گرم؛ انبارمانی؛ پلیآمین؛ گلابی) (Pyrus communis | ||
مراجع | ||
1 Ben-Arie, R. & Barkai-Golan, R. (2002). Combined heat-radiation treatments to control storage rots of Spadona pears. Journal of Applied Radiation and Isotopes, 20, 687-690.
2 Benitez, M., Acedo, AL., Jitareerat, P. & Kanlavanarat, S. (2006). Mango fruit softening response to postharvest heat treatment. Acta Horticulturae, 712, 811-816.
3 Bregoli, A. M., Scaramagli, S., Costa, G., Sabatini, E., Ziosi, V., Biondi, S. & Torrigiani, P. (2002). Peach (Prunus persica L.) fruit ripening: aminoethoxyvinylglycine (AVG) and exogenous polyamines affect ethylene emissionand flesh firmness. Journal of Plant Physiology, 114, 472-481.
4 Crisosto, C. H. & Crisosto, G. (2002). Understanding American and Chinese consumer acceptance of ‘Redglobe’ table grapes. Journal of Postharvest Biology and Technology, 24, 155–162.
5 Enas, A. M. A., Sarrwy, S. M. A. & Hassan H. S. A. (2010). Improving Canino Apricot Trees Productivity by Foliar Spraying with Polyamines. Journal of Applied Sciences Research, 6, 1359-1365.
6 Fallik, E. (2004). Prestorage hot water treatment. Journal of Postharvest Biology and Technology, 32, 125-134.
7 Fatahi moghadam, J., Taheri, H. & Babri, M. (2008). Control of postharvest decay and physicochemical quality with hot water treatment. Sixth congress iranian horticultural science congress, Pp.778.
8 Galvis-Sanchez, A. C., Gil-Izquierdo, A. & Gil, M. I. (2003). Comparative study of six pear cultivars in terms of their phenolic and vitamin C contents and antioxidant capacity. Journal of the Science of Food and Agriculture, 83, 995–1003.
9 Garcia, J.M., Aguilera, C. & Albi, M.A. (1995). Postharvest heat treatment on Spanish strawberry (Fragaria xananassa cv. Tudla). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 43, 1489-1492.
10 Gonzalez-Aguilar, G. A., Gayosso, L., Cruz, R., Fortiz, J., Baez, R. & Wang, C. Y. (2000). Polyamines induced by hot water treatments reduce chilling injury and decay in pepper fruit. Journal of Postharvest Biology and Technology, 18, 19–26.
11 Hasdai, D., Bar-Akiva, A. & Goren, R. (1986). Chemical and morphological characteristics of developing fruits from old clone vs. nucellar shamouti orange trees. Journal of Horticultural Science, 61, 389-395.
12 Kalac, P. & Krausov, P. (2005). A review of dietary polyamines: Formation, implications for growth and health and occurrence in foods. Food Chemistry, 90, 219–230.
13 Khan, A. S., Singh, Z., Abbasi, A. M. & Swinny, E. E. (2008). Pre- or post-harvest applications of putrescine and low temperature storage affect fruit ripening and quality of ′Angelino′ plum. Journal of Science of Food and Agriculture, 88, 1686-1695.
14 Klein, B. P. & Perry, A. K. (1982). Ascorbic acid and vitamin A activity in selected vegetables from different geographical areas of United States. Food Science, 47. 941-945.
15 Kramer, G. F., Wang, C. Y. & Conway, W. S. (1991). Inhibition of softening by polyamine application in Golden Delicious and McIntosh apples. Journal of Horticultural Science, 116, 813-819.
16 Larrigaudieare, C., Pons, J., Torres, R. & Usall, J. (2002). Storage performance of clementines treated with hot water, sodium carbonate and sodium bicarbonate dips. Horticultural Science & Biotechnology, 77, 314-319.
17 Lee, M. M., Lee, S. H. & Park, K. Y. (1997). Effects of spermine on ethylene biosynthesis in cut carnation (Dianthus caryophyllus L.) flowers during senescence. Journal of Plant Physiology, 151, 68–73.
18 Lester, G. E. (2000). Polyamines and their cellular anti-senescence properties in honey dew muskmelon fruit. Plant Science, 160, 105-112.
19 Lurie, S. & Klein, J. D. (1992). Calcium and Heat Treatments to Improve Storability of ‘Anna’ Apples. Journal of Horticultural Science, 27, 36-39.
20 Lurie, S. (1998). Postharvest heat treatments. Journal of Postharvest Biology and Technology, 14, 257-269.
21 Malik, A.U., Singh, Z. & Dhaliwal, S.S. (2003). Exogenous Application of Putrescine Affects Mango Fruit Quality and Shelf Life. Acta Horticulturae. 628: ISSN 0567-7572.
22 Mostofi, Y. & Najafi, F. (2005). Laboratory analytical methods of Horticultural Sciences, Institute of Tehran University Publications and Printing. Pp.136.
23 Nikkhah, Sh. (2011). Effects of Harvesting Date and CaCl2 Concentration on Storage Quality of Pear (cv. "Spadona" and cv. "Coscia"). Journal of Horticultural Science, 25(3), 243-250. (In farsi)
24 Paull, R. E. & Chen, N. J. (2000). Heat treatment and fruit ripening. Journal of Postharvest Biology and Technology, 21, 21-38.
25 Ponappa, T., Scheerens, J. C. & Miller, A. R. (1993). Vacuum infiltration of polyamines increases firmness of strawberry slices under various storage conditions. Journal of Food Science, 58(2), 361-364.
26 Ranwal, A. P., Suematsu, C. & Masuda, H. (1992). Soluble and wall-bound invertases in strawberry fruit. Plant Science, 84, 59–64.
27 Saini, S., Sogi, D. S. & Bawa, A. S. (2000). Shelf-life studies on chemically preserved sand pear (Pyrus pyrifolia cv patharnakh) pulp. Journal of Food Science and Technology, 40, 230-232.
28 Serrano, M., Martinez-Romero, D., Guillen, F. & Valero, D. (2003). Effect of exogenous putrescine on improving shelf life of four plum cultivars postharvest. Journal of Postharvest Biology and Technology, 30, 259-271.
29 Tiburcio, A. F., Besford, R. T., Capell, T., Borell, A., Testillano, P. S. & Risueno, M. C. (1994). Mechanism of polyamine action during senescence responses induced by osmotic stress. Journal of Experimental Botany, 45, 1789–1800.
30 Valero, D., Martinez-Romero, D. & Serrano, M. (2002). The role of polyamines in the improvement of the shelf life of fruit. Trends in Food Science & Technology, 13, 228-234.
31 Valero, D., Martinez-Romero, D., Serrano, M. & Riquelme, F. (1998). Polyamine response to external mechanical bruising in two mandarin cultivars. Journal of Horticultural Science, 33, 1220–1223.
32 Valero, D., Valverde, J. M., Martinez-Romero, D., Guillen, F., Castillo. S. & Serrano, M. (2006). The combination of modified atmosphere packaging with eugenol or thymol to maintain quality, safety and functional properties of table grapes. Journal of Postharvest Biology and Technology, 41, 317–327.
33 Wei, J., Ma, F., Shi, S., Qi, X., Zhu, X. & Yuan, J. (2010). Changes and postharvest regulaton of activity and gene expression of enzymes related to cell wall degradation in ripening apple fruit. Journal of Postharvest Biology and Technology, 56, 147-154.
34 Wills, R. H., McGlasson, B., Graham, D. & Joyce, D. (1998). Postharvest. An introduction to the physiology and handling of fruit, vegetable and ornamentals. CAB International, Oxford, 1-56
35 Zhang, M., Tao, Q., Huan, Y. J., Wang, H. O. & Li, C. L. (2002). Effect of temperature control and humidity on the preservation of Jufeng grapes. International Agrophysics, 16, 277-280.
Zokaee Khosroshahi, M. R. & Esna-Ashari, M. (2008). Effect of exogenous putrescine treatment on the quality and storage life of peach (Prunus persica L.) fruit. Journal of Postharvest Technology and Innovation, 1, 278-287. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,512 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,420 |