تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,195 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,562 |
شبیهسازی و مدلسازی 3بعدی فرایند حرارتدهی اهمیک در سیستم غذایی دو فازی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 45، شماره 2، مهر 1393، صفحه 161-167 اصل مقاله (1.26 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2014.52645 | ||
نویسندگان | ||
سجاد قادری* 1؛ مهدی کاشانی نژاد2؛ وحید قنبری3؛ محمد گنجه3 | ||
1دانشجوی دکتری تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2دانشیار مهندسی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3کارشناس ارشد تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
اساس فرایند حرارتدهی اهمیک (Ohmic Heating) عبور جریان الکتریکی متناوب از محلولهای چندفازی و درپیآن تولید حرارت بهدلیل مقاومت ذرات محلول در برابر عبور جریان الکتریکی است. در این تحقیق بهمنظور بررسی اثر فاکتورهای بحرانی مؤثر بر این فرایند، انتقال همزمان حرارت و الکتریسیته در یک سیستم غذایی دوفازی جامدـمایع مدلسازی شد. در این مدلسازی از یک شبیهسازی سهبعدی برای بررسی اثر توزیع ذرات (غلظت)، نفوذ نمک، و هدایت الکتریکی استفاده گردید. نتایج نشان داد همخوانی تقریبی خوبی بین نتایج حاصل از مدل شبیهسازیشده و نتایج آزمایشگاهی وجود دارد و با افزایش غلظت، نمک، و هدایت الکتریکی، نرخ حرارتدهی افزایش مییابد. درمجموع میتوان نتیجه گرفت در فرایند حرارتدهی اهمیک نفوذ حرارت و الکتریسیته در سرتاسر محصول سریعتر از روشهای مرسوم حرارتدهی است و در هر دو فاز مایع و جامد بهطور یکسان و تقریباً با سرعت برابر صورت میگیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
حرارت دهی اهمیک؛ فاز جامدـمایع؛ مدلسازی | ||
مراجع | ||
Assiry, A.M., Sastry, S.K., Samaranayake, C.P. (2006). Influence of temperature, electrical conductivity, power and pH on ascorbic acid degradation kinetics during Ohmic Heating using stainless steel electrodes. Bio-electrochemistry 68, 7-13. Chen, C., Abdelrahim, K., Beckerich, I. (2010). Sensitivity analysis of continuous ohmic heating process for multiphase foods. Journal of Food Engineering 98, 257-265. De Alwis, A.A.P., Fryer, P.J. (1990). A finite element analysis of heat generation and transfer during Ohmic Heating of food. Chemical Engineering Science 45, 1547-1559. Fryer, P.J., De Alwis, A.A.P., Koury, E., Stapley, A.G.F., Zhang, L. (1993). Ohmic processing of solid-liquid mixtures: heat generation and convection effects. Journal of Food Engineering 18, 101-125. Goullieux, A., Pain, J.-P. (2005). 18 - Ohmic Heating, In: Da-Wen, S. (Ed.) Emerging Technologies for Food Processing. Academic Press, London, pp. 469-505. Icier, F., Ilicali, C. (2005). Temperature dependent electrical conductivities of fruit purees during ohmic heating. Food Research International 38, 1135-1142. Knirsch, M.C., Alves dos Santos, C., Martins de Oliveira Soares Vicente, A.A., Vessoni Penna, T.C. (2010). Ohmic heating ˚ a review. Trends in Food Science & Technology 21, 436-441. Marcotte, M., Ramaswamy, H.S., Piette, J.P.G. (1998). Ohmic heating behavior of hydrocolloid solutions. Food Research International 31, 493-502. Shim, J., Lee, S.H., Jun, S. (2010). Modeling of ohmic heating patterns of multiphase food products using computational fluid dynamics codes. Journal of Food Engineering 99, 136-141. Tulsiyan, P., Sarang, S., Sastry, S.K. (2008). Electrical conductivity of multi-component systems during Ohmic heating. International Journal of Food Propering 11, 1-9. Wang, W., Sastry, S.K. (1993). Salt diffusion into vegetable tissue as a pretreatment for Ohmic Heating: electrical conductivity profiles and vacuum infusion studies. Journal of Food Engineering 20, 299-309. Yang, B.B., Swartzel, K.R. (1991). Photo-sensor msthodology for detemining residencetime distributions of particles in continuous flow thermal processingsystems. Journal of Food sciece 56, 1076-1081. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,797 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,111 |