تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,593 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,358 |
استخراج اسیدهای چرب امگا3 از روغن ماهی کیلکای (cultiventris Clupeonella) دریای خزر و خالصسازی میزان EPA و DHA با استفاده از روش تقطیر مولکولی | ||
شیلات | ||
مقاله 4، دوره 67، شماره 3، آذر 1393، صفحه 361-374 اصل مقاله (798.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2014.52411 | ||
نویسندگان | ||
حسین شاه بیک* 1؛ احمد حلاجی ثانی2؛ محمد رضا مهرنیا3؛ صبا شبان4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران | ||
2استادیار دانشکدۀ مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران | ||
3دانشیار دانشکدۀ مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران | ||
4کارشناس دانشکدۀ مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور بررسی امکانسنجی استخراج اسیدهای چرب امگا3 از روغن ماهی کیلکای معمولی انجام شده است. در این تحقیق ابتدا دستگاه تقطیر مولکولی لایهریزان طراحی و ساخته شد. روغن ماهی در ابتدا متیله، سپس تحت دبیهای حجمی ml/min1 تا ml/min5، دماهای 170- 250 درجۀ سانتیگراد و فشارهای 40- 01/0 میلیمتر جیوه تقطیر مولکولی شد. نتایج آنالیز از طریق دستگاه کروماتوگراف گازی نشان داد که بهترین شرایط عملیاتی تولید اسیدهای چرب امگا3 در دمای 230 درجۀ سانتیگراد، فشار mmHg02/0 و دبی ml/min5/3 است. همچنان مشخص شد در صورتی که روغن ماهی متیله نشود یا فشار از mmHg1/0 بیشتر شود، تغلیظی صورت نمیگیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
امگا 3؛ تقطیر مولکولی؛ خالصسازی؛ ماهی کیلکا؛ متیلاسیون | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,568 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,666 |