![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,696,234 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,925,741 |
ارزیابی اثر عسل بر روی قدرت کشندگی و تولید نیتریک اکساید توسط ماکروفاژهای صفاقی موش BALB/c علیه آسپرجیلوس فومیگاتوس | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 8، دوره 69، شماره 4، دی 1393، صفحه 379-384 اصل مقاله (462.63 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2014.52279 | ||
نویسندگان | ||
دنیا نیک آیین1؛ احمد عرفانمنش2؛ حسن قربانی چوبقلو3؛ حجت اله شکری4؛ زهرا طوطیان5؛ هادی باقری6؛ علیرضا خسروی3 | ||
1گروه میکروبیولوژی کاربردی، جهاددانشگاهی واحد تهران، تهران– ایران؛ مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران | ||
2گروه فرآوردههای بیولوژیک دامی، جهاددانشگاهی واحد تهران، تهران– ایران | ||
3مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران | ||
4گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فن آوریهای نوین آمل، آمل– ایران | ||
5گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران | ||
6گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران | ||
چکیده | ||
زمینـه مـطـالعه: عسل یک ترکیب قندی فوق اشباع دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی میباشد. از آنجایی که در سالهای اخیر بیماریهای قارچی و نیز مقاومت دارویی افزایش داشته است استفاده از ترکیبات طبیعی با خاصیت تحریک سیستم ایمنی میتواند مفید واقع شود. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سه نوع عسل ایرانی بر قدرت کشندگی و تولید نیتریک اکساید توسط ماکروفاژهای صفاقی در موش BALB/c بود. روش کار: در این مطالعه سه نوع عسل از مناطق مختلف ایران تهیه گردید و در یک دوره 10 روزه به موش خورانده شد. بعد از آن موشها یوتانایز گردیده و ماکروفاژهای صفاقی آنها کشت داده شد. روی این سلولها آزمایش قدرت کشندگی و سنجش تولید نیتریک اکساید انجام گردید. نتایج: این مطالعه نشان داد که عسل قدرت کشندگی ماکروفاژها را افزایش میدهد و این افزایش در مقایسه با گروه کنترل معنیدار بود (05/0p<.) در مورد تولید نیتریک اکساید، نسبت به گروه کنترل در گروه تیمار شده با عسل مناطق شمالی و مرکزی کاهش و در گروه تیمار شده با عسل جنوبی و مخلوط افزایش مشاهده گردید (05/0p<.) در هیچ یک از گروهها تحریک ماکروفاژها با لیپوپلی ساکارید (LPS) افزایش معنیداری را در تولید نیتریک اکساید نشان نداد (05/0p<.) نتیجه گیری نهایی: عسل دارای خاصیت ضد التهابی بوده و علاوه بر این، میتواند با افزایش قدرت کشندگی ماکروفاژها، توانایی آنها را در حذف کنیدی آسپرجیلوس فومیگاتوس افزایش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
آسپرجیلوس فومیگاتوس؛ عسل؛ ماکروفاژ؛ قدرت کشندگی ماکروفاژ؛ نیتریک اکساید | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,359 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,074 |