تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,093 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,669 |
اثر افزودن پریبیوتیک سافمانان به جیره بر فلور میکروبی روده و عملکرد جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 16، شماره 1، اردیبهشت 1393، صفحه 21-29 اصل مقاله (582.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2014.52227 | ||
نویسندگان | ||
محمد روستایی علی مهر* 1؛ مرضیه غمگسار2؛ محمود حقیقیان رودسری3 | ||
1دانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
2کارشناس ارشد،گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
آزمایش بهمنظور بررسی اثر سافمانان بر عملکرد تولیدی و فلور میکروبی روده با استفاده از 180 قطعه جوجۀ گوشتی یکروزه انجام شد. در روز ششم جوجهها به پنچ گروه (تیمار)، و هر گروه به سه زیرگروه (تکرار) 12 قطعهای تقسیم شدند. مقدار 3/0 گرم در کیلوگرم پریمکس لینکومایسین، صفر (شاهد)، 5/0 (S0.5)، و یک (S1) گرم در کیلوگرم سافمانان برای کل دوره به جیرۀ چهار تیمار اول و همچنین سافمانان به مقدار 75/0 گرم در کیلوگرم برای دورۀ آغازین و 25/0 گرم در کیلوگرم برای دورۀ رشد به جیرۀ غذایی تیمار پنجم (S0.75-0.25) اضافه شد. جمعیت باکتریهای اشریشیاکلی و لاکتوباسیلوس در محتویات انتهای ایلئوم پرندگان، در روزهای 18، 28، و 38 بررسی شد. نتایج نشان داد پرندگانی که از جیرههای حاوی سافمانان تغذیه کردند، ضریب تبدیل بهتری در مقایسه با پرندگان شاهد داشتند (05/0P<). در روز 18 و 28، جمعیت اشریشیاکلی در محتویات ایلئوم پرندگانی که در جیرۀ خود سافمانان دریافت کردند، کمتر از پرندگان گروه شاهد و تیمار آنتیبیوتیک بود (05/0P<). در روز 28، جمعیت لاکتوباسیلوسها در محتویات ایلئوم پرندگانی که یک گرم سافمانان در جیره دریافت کردند، از پرندگان سایر تیمارها بیشتر بود (05/0P<). با توجه به نتایج تحقیق حاضر، افزودن 5/0 گرم بر کیلوگرم سافمانان به جیرۀ جوجههای گوشتی احتمالاً ازطریق بهبود جمعیت میکروبی روده، افزایش وزن روزانه، و ضریب تبدیل، خوراک را بهبود میبخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ سافمانان؛ عملکرد؛ فلور میکروبی؛ لینکومایسین | ||
مراجع | ||
1 . افسریان ا، شهیر م، موسویسم و حیدرینیا ا (1390)اثرات سطوح مختلف و روش استفاده از میکروارگانیسم مؤثر بر عملکرد و فلور میکروبی جوجههای گوشتی. پژوهشهای علوم دامی. 21(3):57-69. 2 . روستاییعلیمهر م، مؤیدی ح وحقیقیان رودسریم (1392)اثرافزایشانرژی جیرهوافزودن اسید استیک بر عملکرد و میکروفلور روده جوجههای گوشتی. دامپزشکی ایران. 9(4): 44-54. 3 . طهماسبی ع، فلکیان ک، مقدم غ، تقیزاده ا و بیات کوهسار ج (1389)تأثیر ساکارومایسس سرویسیا، اسید فرمیک و ویرجینیامایسین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجههای گوشتی.پژوهشهای علوم دامی ایران. 2(1):61-68. 4 . Barrow PA (1992) Probiotics for chickens. In: Fuller R Probiotics (Eds.), The scientific basis. London, Chapman and Hall. Pp. 255-257. 5 . Baurhoo B, Goldflus and F and Zhao X (2009) Purified cell wall of saccharomyces cerevisiae increases protection against intestinal pathogens in broiler chickens.Poultry Science. 8(2): 133-137. 6 . Baurhoo B, Phillip L and Ruiz-Feria AC (2007) Effects of purified lignin and mannan oligosaccharides on intestinal integrity and microbial populations in the ceca and litter of broiler chickens.Poultry Science. 86(6): 1070-1078. 7 . Blake JP, Hess JB, Maklin KS, Bilgili SF, Sefton AE and Kocher A (2006) Mannanoligosaccharide (Bio-Mos®) supplementation of wheat-based diets for broilers. Proceeding 12th European Poultry Conference, Supplement of World’s Poultry Science. P. 342. 8 . Bozkurt M, Küçükyilmaz K, ÇatliAU and Çiner M (2008) Growth performance and slaughter characteristics of broiler chickens fed with Antibiotic, Mannan oligosaccharide and Dextran oligosaccharide supplemented diets. Poultry Science. 7(10): 969-977. 9 . Clementino Dos Santos E, Soares Teixeira A, Gilberto Bertechini A, Tadeu Fonseca De Freitas R, Borges Rodregues P, Souza Dias E, Torres DM, Vieira Santos A and Giacometi RA (2002)Effect of growth beneficial additives on broiler carcass yield.Proceeding of Brazilian Society Animal Production.Minas Gerais, Brazil. P. 5. 10 . Corrier DE, Himton A, Ziprin RL and Deloach JR (1990) Effect of dietary lactos on salmonallacolonization of market- age broiler chickens. Avian Diseases. 34(3):668-676. 11 . Ferket PR (2004) Alternatives to antibiotics in poultry production: responses, practical experience and recommendations. Nutritional Biotechnology in the Feed and Food Industries. Proceeding of Alltech's 20th Annual Symposium, Kentucky, USA. Pp. 56-67. 12 . Gibson GR and Roberfroid MB (1995) Dietary modulation of the human colonic microflora: introducing the concept of prebiotics. Nutrition. 125(6): 1401-1412. 13 . Gibson GR and Wang X (1994) Bifidogenic properties of different types of fructooligosaccharides. Food Microbial. 11(6): 491-498. 14 . Gunal M, YayliG, KayaO, Karahan N and Sulak O (2006) The effect of growth promoter, probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal micro flora and tissue of broilers. Poultry Science. 5(2): 149-155. 15 . Hooge DM (2004) Meta-analysis of broiler chicken pen trials evaluating dietary mannan oligosaccharide. Poultry Science. 3(3): 163-174. 16 . Iji PA, Sak AA and Tivey DR (2001) Intestinal structure and function of broiler chickens on diets supplemented with a mannan oligosaccharide. The Science of Food and Agriculture. 81: 1186-1192. 17 . Kubala JL, Ruzickova J, Nickova K, Sandula J, Ciz M and Lojek A (2003) The effect of (1-3)-B-glucans, carboxymethylglucan and schizophyllan on human leukocytes in vitro. Carbohydrate Research. 338 (24): 2835-2840. 18 . Lesson S, Namkung H, Antongiovanni M and Lee EH (2005) Effect of butyric acid on the performance and carcass yield of broiler chickens. Poultry Science. 84(9): 1418-1422. 19 . Loddi MM, Nakaghi LSO, Tucci FM, Hannas MI, Moraes VMB and Ariki J (2002) Mannan oligosaccharide and organic acids on intestinal morphology integrity of broilers evaluated by scanning electron microscopy. Proceeding of 11thEuropean Poultry SciencesConference, Bremen, Germany. Pp. 121-126. 20 . Markovic R, Sefer D, Kristic M and Petrujkic B (2009) Effect of different growth promoterson broiler performance and gut morphology. Archivos de Medicina Veterinaria. 41: 163-169. 21 . Mohamed MA, Hassan HMA and El-Barkouky EMA (2008) Effect of Mannan Oligosaccharide on performance and carcass characteristics of broiler chicks. Agriculture Social Science. 4(1): 13-17. 22 . Newman K (1994) Mannanoligosaccharides: natural polymers with significant impact on the gastrointestinal microflora and the immune system. Proceeding of Alltech s 10th anniversary symposium: biotechnology in the feed industry, Nottingham, UK. Pp. 167-174. 23 . Ohimain EI and Ofongo RTS (2012) The effect of probiotic and prebiotic feed supplementation on chicken health and gut microflora.Animal and Veterinary Advances. 4(2): 135-143. 24 . Oyofo BA, DeLoach JR, Corrier DE, Norman JO, Zipprin RL and Mollenhauer HH (1989) Prevention of Salmonella typhimurium colonization of broilers with D-mannose. Poultry Science. 68(10): 1357-1360. 25 . Pirgozliev V, Murphy TC, Owens B, George J and McCann ME (2008) Fumaric and Sorbic acid as additives in broiler feed. Research in Veterinary Science. 84(3): 387-394. 26 . Rolfe RD (2000) The role of probiotic cultures in the control of gastrointestinal health. Nutrition. 130(2S Suppl.): 396-402. 27 . Sajjan SU and Forstner JF (1990) Characteristics of binding of Escherichia coli serotype O157:H7 strain CL-49 to purified intestinal mucin. Infection and Immunity. 58(4): 860-867. 28 . SantinE, Maiorka A and Macari M (2001) Performance and intestinal mucosa development of broiler chickens fed diets containing saccharomyces cerevisiaecell wall. Applied Poultry Research. 10(3): 236-244. 29 . SAS Institute Inc. (2002) SAS® User’s Guide: Statistics.Version 9.0 Cary NC USA. 30 . Savage TF and Zakrzewska EI (1996) The performance of male turkeys fed a starter diet containing a mannanoligosaccharide(Bio-Mos)from day old to eight weeks of age. Proceeding of Alltech s 12th anniversary symposium: biotechnology in the feed industry, Nottingham, UK.Pp. 47-54. 31 . Shendare RC, Gongle MA, Rajput AB, Wanjari BV and Mandlekar SM (2008) Effect of supplementation of Manno-Oligosaccharide and b-glucans on maize based meal on commercial broilers. Veterinary Word. 1(1): 13-15. 32 . Solis de los Santos F, Farnell MB, Tellez G, Barlog JM, Anthony NB, Torres-Rodriguez A, Higgins S, Hargis BM and Donoghue AM (2005) Effect of prebiotic on gut development and ascites incidence of broilers reared in hypoxic environment. Poultry Science. 84(7): 1092-1100 33 . Spring P, Wenk C, Dawson KA and Newman KE (2000) The effects of dietary mannan oligosaccharides on cecal parameters and the concentrations of Enteric bacteria in the ceca of Salmonella challenged broiler chicks. Poultry Science. 79(2): 205-211. 34 . Sun X, McElroy A, WebbJr KE, Sefton AE and Novak C (2005) Broiler performance and intestinal alterations when fed drug-free diets.Poultry Science. 84 (8): 1294-1302. 35 . Yang Y, Iji PA and Choct M (2009) Dietary modulation of gut microflora in broiler chickens: a review of the role of six kinds of alternatives to in-feed antibiotics. World's Poultry Science. 65: 97-114. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,661 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,084 |