تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,479 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,630 |
مقایسۀ اثر رزماری، آویشن، بره موم، آنتی بیوتیک، و پروبیوتیک بر عملکرد جوجه های گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 45، شماره 2، مرداد 1393، صفحه 99-106 اصل مقاله (175.34 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2014.51812 | ||
نویسندگان | ||
مسعود طاهر1؛ شعبان رحیمی* 2؛ محمد امیر کریمی ترشیزی3؛ عباس عاشوری1 | ||
1دانشجوی گروه علوم طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2استاد گروه علوم طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استادیار گروه علوم طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
بهمنظور مقایسۀ اثر دو نوع عصارۀ گیاهی، آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، و برهموم بر عملکرد، وزن نسبی اندامهای داخلی، خصوصیات لاشه، و ریختشناسی رودۀ باریک جوجه های گوشتی چالشیافته با سالمونلا انتریتیدیس این آزمایش بر پایۀ طرح کاملاً تصادفی انجام شد. 420 قطعه جوجۀ گوشتی یکروزۀ نر شامل 7 تیمار با 4 تکرار و 15 پرنده در هر تکرار گروهبندی و بهمدت 6 هفته پرورش داده شدند. در روز 10 به جز گروه کنترل منفی بقیۀ گروهها با باکتری Salmonella Enteritidis ازطریق دهانی تلقیح شدند. نتایج نشان داد که جیرۀ حاوی آنتی بیوتیک ضمن تأثیر بر وزن نسبی سینه، باعث بالارفتن وزن نسبی لاشه در مقایسه با سایر گروههای آزمایش شد (05/0P<). این مطالعه نشان داد عصاره های گیاهی افزون بر تأثیر بر چربی محوطۀ بطنی و کاهش آن میتوانند باعث افزایش ارتفاع پرزها و عمق کریپتهای رودۀ باریک شوند و سطح وسیعتری برای جذب فراهم کنند (05/0P<). بیشترین میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن در گروه های حاوی بره موم مشاهده شد(05/0P<). | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره گیاهی؛ روده باریک؛ سالمونلا انتریتیدیس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,849 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,571 |