تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,085,096 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,119 |
تأثیرات سطوح گوناگون ویتامین E در رقیقکننده بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی فرایند سردسازی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 1، دوره 45، شماره 1، اردیبهشت 1393، صفحه 1-8 اصل مقاله (189.91 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2014.51743 | ||
نویسندگان | ||
ایمان یوسفیان1؛ احمد زارع شحنه* 2؛ مهدی ژندی3؛ مجید بحرینی4؛ غزاله ایزدپناه1؛ رضا نوعی1؛ مجتبی امام وردی5 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
4دکتری حرفهای، مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور | ||
5دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر غلظتهای گوناگون ویتامین E (VitE) بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر پس از نگهداری منی در دمای 5 درجۀ سانتیگراد بود. پس از جمعآوری منی، حدوداً 90 درصد پلاسمای آن بهوسیلۀ سانتریفیوژ با نیروی ×g600 حذف شد. پلیتها با هم مخلوط و به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. سپس با رقیقکنندههای حاوی غلظتهای صفر (شاهد منفی)، 5، و 10 میلیمول VitE و DMSO (شاهد مثبت، بهعنوان حلال VitE) رقیق شدند تا غلظت نهایی 106×50 اسپرم در هر میلیلیتر بهدست آید. برای هر تیمار جنبایی، زندهمانی، یکپارچگی غشا، ناهنجاری کل، و پراکسیداسیون لیپیدی در زمانهای صفر، 6، 24، و 48 ارزیابی شد. نتایج نشان داد افزودن VitE بر جنبایی کل و پیشرونده تأثیر نداشت (05/0<P). یکپارچگی غشا و زندهمانی در تیمار حاوی 5 میلیمول VitE در زمان 48، بهطور معنیداری در مقایسه با شاهد بیشتر بود (05/0>P). طی مدت نگهداری اسپرم، ناهنجاری کل بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت (05/0<P). پراکسیداسیون لیپید در زمان 48، در تیمار حاوی 5 میلیمول VitE بهطور معنیداری در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (05/0>P). از بین غلظتهای بالا، غلظت 5 میلیمول VitE موجب حفظ کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی نگهداری سرد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پراکسیداسیون لیپید؛ سردسازی؛ کیفیت اسپرم؛ منی اسبچۀ خزر؛ ویتامین E | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,182 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,613 |