تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,087,647 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,190,683 |
اثرات مکمل سازی جیره با سین بیوتیک و منابع مختلف عنصر روی بر عملکرد، ایمنی و مورفولوژی روده در جوجههای گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 14، دوره 69، شماره 3، مهر 1393، صفحه 271-283 اصل مقاله (279.63 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2014.51738 | ||
نویسندگان | ||
محمود صحراائی* 1؛ حسین جانمحمدی2 | ||
1بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، اردبیل–ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، تبریز–ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: استفاده از سین بیوتیک و منابع مختلف عنصر روی در تغذیه جوجههای گوشتی باعث بهبود عملکرد و ایمنی میگردد. هدف: این آزمـایـش با هدف ارزیابی اثرات سطوح مختلف سین بیوتیک نوع بایومین ایمبو و منابع مختلف عنصر روی بر عملکرد، ایمنی و مورفولوژی روده جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: در این آزمایش از 780 قطعه جوجه گوشتی جنس نر در قالب 13 جیره آزمایشی مختلف با 4 تکرار 15 قطعهای شامل جیره پایه بدون مکمل و جیره پایه مکمل شده با سطوح (g5/1- 1 سین بیوتیک در کیلو گرم جیره) و mg( 150-50 اکسید و بیوپلکس روی در کیلو گرم جیره) استفاده بعمل آمد. نتایج: افزایش وزن کل دوره در جیره پایه بدون مکمل کمتر، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره آزمایش فقط در جیره پایه بدون مکمل بیشتر از بقیه بود(05/0p<.) در این آزمایش فقط جیرههای حاوی سطح g 5/1 سین بیوتیک به اضافه سطح mg150 اکسید و بیوپلکس روی تیترآنتی بادی بیشتری تولید کردند(05/0p<.) در بخش دوازدهه طول ویلی در جیره مکمل شده با g 5/1 سین بیوتیک به اضافه mg/kg150 بیوپلکس روی بیشتر و عمق کریپت در جیرههای آزمایشی حاوی g 5/1 سین بیوتیک به اضافه سطوح mg150-50 بیوپلکس روی کمتر بود(05/0p<.) طول ویلیهای ژژنوم در جیره مکمل شده با g 5/1 سین بیوتیک به اضافه mg150 بیوپلکس روی بیشتر از سایرین بود ه و طـول ویلـی به عمق کریپت بیشترین مقدار را در جیرههای آزمایشی دارای g 5/1 سین بیوتیک به اضافه mg150-100 اکسید روی وmg 150-50 بیوپلکس روی نشان داد(05/0p<.) نتیجه گیری نهایی: بهترین شاخص کارایی تولید در جیره غذایی مکمل شده با g 1 سین بیوتیک به اضافه mg100 اکسیـد روی مشـاهـده گردید و همچنین جیرههای مکمل شده با g 5/1 سین بیوتیک و mg 150 اکسید و بیوپلکس روی اثرات مثبت و مفیدی بر واکنشهای سیستم ایمنی و ساختار مورفولوژیکی روده داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ ایمنی؛ عملکرد؛ سین بیوتیک؛ روی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,796 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,402 |