تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,323 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,228,126 |
بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافت حاصل از ماهیچه و احشای ماهی یال اسبی (Trichiurus lepturus) صیدشده از دریای عمان | ||
شیلات | ||
مقاله 12، دوره 67، شماره 2، تیر 1393، صفحه 297-317 اصل مقاله (708.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2014.51655 | ||
نویسنده | ||
علی طاهری* | ||
استادیارگروه شیلات، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران | ||
چکیده | ||
در مطالعة حاضر خواص آنتیاکسیدان پروتئین آبکافت تولیدشده با آنزیم پروتامکس از امعا و احشا و گوشت ماهی یال اسبی بررسی شد و فاکتورهای زیر طی 7 ساعت آبکافت آنزیمی سنجش شد. بیشترین میزان بازیافت نیتروژن امعا و احشا و گوشت به ترتیب 6±89% و 8±93% و بیشترین میزان درجة آبکافت نیز به ترتیب به میزان 3±65% و 7±79% در ساعت هفتم دیده شد. در پروتئین آبکافت امعا و احشا و گوشت بیشترین میزان فعالیت حذف رادیکال آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل به ترتیب 6±88% و 90% در ساعتهای آخر دیده شد که اختلاف معنیداری با ساعتهای دیگر داشت (05/0>P). بیشترین میزان جذب در طول موج 700 نانومتر برای پروتئین آبکافت امعا و احشا و گوشت به ترتیب 05/0±99/0 و 04/0±99/0 در ساعت هفتم آبکافت دیده شد. بیشترین میزان کلاتهکنندگی پروتئین آبکافت امعا و احشا و گوشت به ترتیب 4±80% و 3±88% بود. فعالیت جلوگیری از اکسایش لیپید در سیستم امولسیون روغن ماهی در آب تا 72 ساعت پس از شروع واکنش حفظ شد (05/0>P). به غیر از فعالیت کلاتهکنندگی، دیگر واکنشها اختلاف معنیداری نسبت به شاهد نشان ندادند. بررسی اسیدهای آمینه نشان داد که گلوتامیک اسید و آسپارتیک اسید بیشترین میزان را داراست. در نتیجه میتوان گفت آبکافت آنزیمی امعا و احشا و گوشت ماهی یال اسبی منجر به تولید پپتیدهای با خواص آنتیاکسیدانی مطلوب میشود و این پروتئینهای تولیدی قابلیت استفاده بهمنزلة مکمل غذایی و دارویی را دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ پروتامکس؛ پروتئین آبکافت؛ رادیکال آزاد؛ ماهی یال اسبی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,523 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,156 |