تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,926 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,010 |
اثر لسیتین و نمک صفراوی بر عملکرد، هضمپذیری مواد مغذی و مورفولوژی روده در جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 15، شماره 2، مهر 1392، صفحه 117-126 اصل مقاله (1.78 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2013.51389 | ||
نویسندگان | ||
فرشته جمیلی1؛ فرید شریعتمداری* 2؛ محمدامیر کریمی ترشیزی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2استاد گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، تربیت مدرس | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
تأثیر امولسیفایرها در جیرۀ حاوی چربی بر عملکرد جوجههای گوشتی، با استفاده از 192 قطعه جوجۀ گوشتی آمیختۀ تجاری رأس 308 در شرایط پرورشی استاندارد در آزمایش فاکتوریل 3×2 با دو نوع چربی (چهار درصد روغن سویا یا ضایعات اسید چرب) و سه نوع امولسیفایر (بدون امولسیفایر، 5/0 درصد نمک صفراوی، و یک درصد لسیتین) در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و هشت قطعه جوجۀ گوشتی نر در هر تکرار انجام شد. افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل تحت تأثیر نوع چربی جیره قرار نگرفت، ولی جیرههای حاوی روغن سویا به میزان بیشتری مصرفی شدند (05/0>P). افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذا، با افزودن امولسفایرها به جیره بهبود یافت (05/0>P). طول و عرض پرزها در دودنوم و ژژونوم، عمق کریپت در دودنوم تحت تأثیر نوع چربی قرار نگرفتند ولی عمق کریپت در ژژونوم و عرض پرز در ایلئوم پرندگانی که در جیرۀ خود اسید چرب سویا دریافت کردند، بیشتر بود (05/0>P). افزودن نمک صفرا و لسیتین به جیره، انرژی متابولیسمپذیر ظاهری را افزایش داد (05/0>P).بهطورکلی، افزودن لسیتین و نمک صفراوی به جیرههای حاوی روغن سویا یا اسید چرب آن، با افزایش سطح جذب در دئودنوم و افزایش انرژی متابولیسمپذیر جیره، میزان افزایش وزن روزانه، و ضریب تبدیل غذا در جوجههای گوشتی را بهبود میبخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
امولسیفایر؛ جوجه گوشتی؛ چربی؛ عملکرد؛ مورفولوژی روده؛ هضمپذیری | ||
مراجع | ||
1 . Attia YA, Hussein AS, Tagel-Din AE, Qota EM, Abed El, Ghany AI and Elsudany AM (2009) Improving productive and reproductive performance of dual-purpose crossbred hens in the tropics by lecithin supplementation. Tropical Animal Health Production. 41: 461-475. 2 . Azman MA and Ciftcl M (2004) Effects of replacing dietary fat with lecithin on broiler chicken zootechnical performance. Revue MédVét. 9: 445-448. 3 . Begley M, Gahan CGM and Hill C (2004) The interaction between bacteria and bile. Microbiology Reviews. 24: 261-269. 4 . Bradley GL, Savage TF, Timm, KI (1994).The effects of supplementing diets with saccharomyces cervisiae var. boulardi on male poult performance and ileal morphology. Poultry Science. 73: 1766-1770. 5 . Brandt and Allam SM (1987) Analytik von TiO2 im Darminhalt und Kot nach Kjeldahlaufschluβ. Archive of Animal Nutrition. 37: 453-454. 6 . Denbow DM (2000) Gastrointestinal anatomy and physiology. In: Sturkie’s avian physiology. Academic press. Pp. 343-368. 7 . El-Rahim MI (2006) Using some of unusual waste vegetable oils as fat supplements in growing broiler rations. Medicine Veterinary. 12: 805-810. 8 . El-Rauof MA (2007) Use of emulsifiers in high fat level diets of broilers. Ph.D. Thesis. Al-Azhar University. 9 . Fedde MR, Waibel PE and Burger RE (1960) Factors affecting the absorbability of certain dietary fats in chicks. Nutrition. 70: 447-452. 10 . Fulle R (1997) Probiotics 2. Applications and practical aspects. Chapman and Hall, London, UK. 11 . Havrevoll O (1984) Experiments with different kinds of lecithin in milk replacers. Rep. Agric. Univ. 226: 6-10. 12 . Hofmann AF and Johnson LR (1998) Bile secretion and gallbladder function in essential medical physiology. (Johnson L.R., Ed), second Ed Lippincott Raven Philadelphia, Pp. 465-471. 13 . Huang J, Yang D, Gao SH and Wang T (2008) Effects of soy-lecithin on lipid metabolism and hepatic expression of lipogenic genes in broiler chickens. Livestock Science. 118: 53-60. 14 . Jones DB, Hancock JD, Nelssen JL and Hines RH (1990) Effect of lecithin and lysolecithin on the digestibility of fat sources in diets for weanling pigs. Animal Science. 68: 98 (Abst.). 15 . Kragdahl AS (1985) Digestion and absorption of lipids in poultry. Nutrition, 102: 178-185. 16 . Kusaibati R, Guilaum J and Leslersq B (1982) The effect of endogenous energy type of diet and addition of bile salts on metabolisable energy and digestibility of saturated fats in chicken. Arshive fur Gefluglkunde, 46: 42-46. 17 . Lee KW, Everts H, Kappert HJ, VanDer JK, Lemmens AG, Frehner M and Beynen AC (2004) Growth performance, intestinal viscosity, fat digestibility and plasma cholesterol in broiler chickens fed a rye-containing diet without or with essential oil components. Poultry Science. 3: 613-618. 18 . Maisonnier SL, Gomez J, Bree A, Berri C, Baeza E and Carre B (2003) Effects of microflora status, dietary bile salts and guar gum on lipid digestibility, intestinal bile salts, and histomorphology in broiler chickens. Poultry Science. 82: 805-814. 19. NRC, 1994. Nutrient Requirements of Poultry. National Academy press, Washington, DC. 20. Overland M, Tokach MD, Cornelius SG, Pettigrew JE and Rust JW (1993) Lecithin in swine diets: I. Weanling Pigs. Animal Science. 71: 1187-93. 21. Pardio VT, Landin LA, Waliszewski KN, Badillo C and Perez-Gil F (2001) The effect ofacidified soapstocks on feed conversion and broiler skin pigmentation. Poultry Scienc. 80: 1236-1239. 22. Pazzi P, Puviani AC, Dalla Libera M, Guerra G, Ricci D, Gullini S and Ottolenghi C (1997) Bile salt-inducted cytotoxicity and ursedoxycholate cytoprotection: in vitro study in perfused rat hepatocytes. European Journal of Gastroenterology. 9: 703-709. 23. Polin DTL, Wing PKi and Pell KE (1980) The effect of bile acids and lipase on absorption of tallow in young chicks. Poultry Science. 59: 2738-2743. 24. Polin P and Hussain TH (1982) The effect of bile on lipid and nitrogen retention carcass composition and dietary metabolisable energy in very young chicks. Poultry Science. 61: 1697-1707. 25. Vieira SL, Viola ES, Berres J, Olmos AR, Conde ORA and Almeida JG (2006) Performance of broilers fed increased levels of energy in the pre-starter diet and on subsequent feeding programs with acidulated soybean soapstock supplementation. Nutrition. 8: 55-61. 26. Walton JR (1988) The modes of action and safety aspects of growth promoting agents. Pages 92-97 in Proc. Maryland Nutrition Conference, University of Maryland, College Park, MD. 27. Wang, RLI, Yang W, Gao Y (1999) Effects of soybean lecithin on broiler performance. Feed Industry, 20: 8-10. 28. Wang YW, Sunwoo H, Cherian G and Sim JS (2004) Maternal dietary ratio of linoleic acid to α–linoleic acid affects the passive immunity of hatching chicks. Poultry Science. 83: 2039-2043. 29. Yamauchi K (2002) Review on chicken intestinal villus histological alterations related with intestinal function. Poultry Science. 39: 229-242. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,061 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,277 |