تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,497,935 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,759,745 |
اثر تیمار کوتاهمدت و مداوم اتانول و اسید جیبرلیک بر ماندگاری و کیفیت گل بریده آلسترومریا | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 1، دوره 15، شماره 4، دی 1392، صفحه 1-11 اصل مقاله (1.32 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2013.51362 | ||
نویسندگان | ||
راحله عدالتی مرفه* 1؛ مصطفی عرب2؛ روحانگیز نادری3؛ مجید راحمی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
3دانشیار گروه باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
4استاد گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
زرد شدن برگها مهمترین عامل محدود کنندهی عمر پس از برداشت گلهای آلسترومریا میباشد. بدین منظور جهت جلوگیری از زرد شدن برگها و حفظ خصوصیات کیفی آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی بر روی گل شاخه بریده آلسترومریا، رقم ’فوجی‘ انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار غلظت اتانول (0،2،4 و 6 درصد) و جیبرلیک اسید (0، 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر) بود که به دو روش تیمار کوتاه مدت و مداوم بر دوام عمر و برخی خصوصیات کیفی پس از برداشت گیاه مورد بررسی قرار گرفتند. ساکارز 4 درصد نیز در تمامی تیمارها به جز شاهد (آب مقطر) وجود داشت. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار مداوم نسبت به روش تیمار کوتاه مدت، تأثیر بیشتری بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی شاخه گلهای بریده داشت. اتانول 4 درصد موجب افزایش عمر گلها و افزایش میزان جذب محلول شد. افزایش غلظت اسید جیبرلیک در محلول نگهدارنده نیز باعث افزایش عمر گلها و حفظ خصوصیات کیفی گیاه شد، اگرچه تفاوت معنیداری در غلظت 100 و 150 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک در دوام عمر گلها، میانگین جذب محلول و وزن تر گلها مشاهده نشد. علاوه براین اسید جیبرلیک در روش تیمار کوتاه مدت تأثیر بهتری در حفظ کلروفیل برگها نسبت به روش تیمار مداوم داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
آلسترومریا؛ تیمار کوتاهمدت؛ تیمار مداوم؛ عمر گلجایی؛ کلروفیل | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,503 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,212 |