تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,922 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,558 |
اثر غلظتهای مختلف بور بر غلظت و توزیع این عنصر و برخی عناصر غذایی دیگر در دو رقم زیتون در شرایط آبکشت | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 9، دوره 45، شماره 1، اردیبهشت 1393، صفحه 93-101 اصل مقاله (222.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2014.50945 | ||
نویسندگان | ||
حجت اله رستمی1؛ سید جلال طباطبایی2؛ فریبرز زارع نهندی* 3؛ محمد رحمن پورآذر1 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
2استاد، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
3استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
سمیت بور یکی از اختلالاتی است که در خاکهای شور و مناطق خشک دیده میشود. از بین تمامی منابع آلودهکننده، آب آبیاری مهمترین عامل افزایش بور در خاک است. اصلاح خاکهای غنی از بور مشکل است و ارقام میتوانند نقش مهمی در مقاومت به سمیت بور ایفا کنند. بدین منظور و برای ارزیابی اثر غلظتهای مختلف بور بر غلظت عناصر و نیز توزیع بور در گیاه زیتون آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش سطح بور (2/0، 10، 20، 30، 40 و 50 میلیگرم در لیتر) و دو رقم زیتون (کنسروالیا و آمیگدالولیا) همراه با چهار تکرار در شرایط گلخانه اجرا شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح بور میزان نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلسیم در برگها کاهش معناداری مییابد. میزان نیتروژن رقم آمیگدالولیا با افزایش غلظت بور به 50 میلیگرم در لیتر 47درصد در مقایسه با شاهد کاهش یافت. غلظت بور در همة قسمتهای گیاه با افزایش سطوح بور در محلول غذایی افزایش یافت. علائم ظاهری سمیت بور توصیفشده در این پژوهش 45 روز بعد از شروع آزمایش ابتدا در رقم آمیگدالولیا در غلظتهای (30، 40 و 50 میلیگرم در لیتر) و در رقم کنسروالیا 75 روز بعد از آزمایش در تیمارهای 40 و 50 میلیگرم در لیتر ظاهر شد. | ||
کلیدواژهها | ||
جذب عناصر؛ زیتون؛ سمیت بور؛ علائم ظاهری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 9,543 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,825 |