تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,090,250 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,193,923 |
تأثیر استفاده از نانوالیاف سلولزی و نشاستة کاتیونی بر ویژگی های خمیرکاغذ سودا آنتراکینون ساقة برنج | ||
نشریه جنگل و فرآورده های چوب | ||
مقاله 11، دوره 67، شماره 1، اردیبهشت 1393، صفحه 105-117 اصل مقاله (1.03 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfwp.2014.50441 | ||
نویسندگان | ||
هادی حسن جان زاده1؛ سحاب حجازی* 2؛ حسین یوسفی3؛ سعید مهدوی4؛ علی عبدالخانی2 | ||
1کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدۀ منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2استادیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدۀ منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3استادیار، گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشکدۀ مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
4عضو هیئت علمی مؤسسۀ تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، تأثیر استفاده از نانوالیاف سلولزی و نشاستة کاتیونی بر بهبود ویژگیهای مقاومتی خمیرکاغذ سودا آنتراکینونِ تهیهشده از ساقة برنجِ پیشاستخراجنشده و پیشاستخراجشده با قلیا، در سیستم متداول تهیۀ کاغذ دستساز، بررسی شد. نانوالیاف سلولزی در سه سطح 2، 5، و 10 درصد و در سه سطح زمان اختلاط 2، 5، و 10 دقیقه به سوسپانسیون خمیرکاغذ حاصل از ساقة برنج پیشاستخراجنشده و پیشاستخراجشده اضافه شدند. میزان مصرف نشاستة کاتیونی ثابت و برابر 5/1 درصد در نظر گرفته شد. نتایج این تحقیق نشان داد که مقاومتهای مکانیکی خمیرکاغذ با افزودن نانوالیاف سلولزی بهرغم استفاده از ورقسازی متداول آزمایشگاهی در سه سطح (2، 5، و 10 درصد) به طور خطی افزایش مییابد. با افزودن نانوالیاف سلولزی بعد از کاتیونیکردن خمیرکاغذ با نشاستة کاتیونی، با توجه به افزایش نگهداری نانوالیاف سلولزی، مقاومتها بهطور معنیداری افزایش یافت. نتایج حاکی از آن است که بهکارگیری سیستم نانوالیاف سلولزی به همراه نشاستة کاتیونی در ارتقای ویژگیهای مقاومتی خمیرکاغذ سودا آنتراکینون در سیستم متداول تهیۀ کاغذ دستساز مؤثر و موفق بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
پیشاستخراج قلیایی؛ خمیرکاغذ سودا آنتراکینون؛ ساقة برنج؛ نشاستة کاتیونی؛ نانوالیاف سلولزی؛ ویژگیهای مکانیکی خمیرکاغذ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,077 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,407 |