تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,692 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,473 |
اثر کاهش پروتئین جیرۀ غذایی بر عملکرد تولیدی و فراسنجههای خونی گاوهای شیرده هلشتاین در تنش گرمایی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 7، دوره 44، شماره 4، دی 1392، صفحه 355-365 اصل مقاله (185.99 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.50379 | ||
نویسندگان | ||
وحید غلامی1؛ حمید امانلو* 2 | ||
1کارشناس ارشد، دانشگاه زنجان | ||
2دانشیار، دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر کاهش پروتئین جیرۀ غذایی بر عملکرد تولیدی و فراسنجههای خونی گاوهای شیرده هلشتاین در تنش گرمایی بود. در این پژوهش از 63 رأس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 5/16 ± 71 در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با 3 جیره و بهمدت 65 روز در ماههای تابستان استفاده گردید. گاوها بهطور تصادفی به یکی از 3 جیرۀ آزمایشی (حاوی 5/18، 5/17، و 5/16 درصد پروتئین خام) اختصاص داده شدند. نسبت پروتئین تجزیهناپذیر در شکمبه به پروتئین تجزیهپذیر در شکمبه در کلیۀ تیمارها برابر با 39 به 61 درصد و نسبت بهینۀ آمینواسیدهای ضروری (لیزین به متیونین) در هر سه تیمار با استفاده از متیونین محافظتشده، در حدود 3 به 1 بود. نتایج نشان داد که مادۀ خشک مصرفی شیر تصحیحشده براساس 5/3 درصد چربی، ترکیبات شیر، و میزان شیر تولیدی بهازای هر کیلوگرم مادۀ خشک مصرفی (بازده تولید)، تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نمیگیرد. این تحقیق نشان داد که کاهش سطح پروتئین خام در مقایسه با مقادیر توصیهشدۀ شورای تحقیقات ملی (NRC, 2001) و تأمین نسبت بهینه در آمینواسیدهای محدودکننده در شرایط تنش گرمایی میتواند در حفظ تولید، بهبود بازده نیتروژن، کاهش هزینههای تولیدی، و کاهش خطرات زیستمحیطی ناشی از دفع نیتروژن اضافی به محیط در گاوهای تحت تنش گرمایی، سودمند باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بازده نیتروژن؛ پروتئین خام؛ تنش گرمایی؛ نیتروژن اورهای شیر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,032 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,500 |