تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,086,150 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,592 |
اثر روغن ماهی و اسانس آویشن برعملکرد پروار و خصوصیات لاشۀ بزغالههای مهابادی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 4، دوره 44، شماره 4، دی 1392، صفحه 329-335 اصل مقاله (164.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.50376 | ||
نویسندگان | ||
امین هژیری1؛ مهدی گنج خانلو* 2؛ ابوالفضل زالی3؛ علی امامی4؛ امیر اکبری افنجانی5 | ||
1کارشناس ارشد گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استادیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
4دانشجوی دکتری تغذیۀ دام گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند | ||
5دانشجوی دکتری تغذیۀ دام گروه علوم دامی دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثر روغن ماهی و اسانس آویشن بر عملکرد و خصوصیات لاشۀ بزغالههای نر مهابادی بررسی شد. برای این منظور 28 رأس بزغاله نژاد مهابادی 4 تا 5 ماهه با میانگین وزن اولیۀ 8/2±8/17 کیلوگرم بهطور تصادفی با یکی از چهار جیرۀ: 1. شاهد، 2. 2/0 درصد اسانس آویشن، 3. 2درصد روغنماهی؛ و 4. 2درصد روغنماهی+2/0درصد اسانس آویشن، بهصورت انفرادی و به مدت 84 روز تغذیه شدند. بزغالهها هر 21 روز وزنکشی شدند و در انتهای آزمایش کشتار شدند. میانگین مادۀ خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، و ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر روغن ماهی و اسانس آویشن قرار نگرفت (05/0<P). افزودن 2 درصد روغن ماهی (تیمار 3) به جیره، بهطور معنیداری ضخامت چربی روی دندۀ 12 را افزایش داد (05/0>P)، اما وزن نهایی، وزن لاشۀ گرم، بازده لاشه، مساحت عضلۀ چشمی، طول لاشه، وزن کبد و کلیه، چربی احشایی، و چربی کلیه تحت تأثیر اسانس آویشن و روغن ماهی قرار نگرفت (05/0>P). درصد و وزن قطعات متفاوت لاشه، و همچنین عضله، چربی، و استخوان تفکیکشده از دندهها تحت تأثیر روغن ماهی و اسانس آویشن قرار نگرفت (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان میدهد که مکملسازی جیرۀ بزغالههای مهابادی با روغن ماهی و اسانس آویشن تأثیر چندانی روی عملکرد و صفات لاشه ندارد، ولی روغن ماهی باعث افزایش ضخامت چربی پشتی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانسآویشن؛ چربی پشتی؛ خصوصیات لاشه؛ روغن ماهی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,303 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,170 |