تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,085,176 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,172 |
اثر تانن موجود در بخشهای گوناگون پسماند کشمش بر ارزش غذایی آنها | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 1، دوره 44، شماره 4، دی 1392، صفحه 305-312 اصل مقاله (171.34 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.50372 | ||
نویسندگان | ||
زهرا سلطانی1؛ داریوش علیپور* 2 | ||
1کارشناس ارشد،گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
چکیده | ||
در تحقیق حاضر، آزمایش ترکیبات شیمیایی، ترکیبات فنولیک، و فراسنجههای تخمیر در بخشهای متفاوت پسماند کشمش بااستفاده از آزمون تولید گاز با و بدون پلیاتیلن گلیکول (PEG) انجام شد. بخشهای گوناگون پسماند کشمش شامل کشمشهای وازده، دم، ساقه، مخلوط کشمشـدمـساقه، و شکرک (محصول پودریشکل که پس از سورت کردت کشمش بهدست میآید) بود. همچنین تأثیر تانن باندهشده بر تولید گاز بررسی شد. ترکیبات شیمیایی و ترکیبات فنولیک در بخشهای گوناگون پسماند کشمش متفاوت بود (01/0P<). بیشترین مقدار پروتئین خام، دیوارۀ سلولی نامحلول در شویندۀ خنثی، و خاکستر در ساقه مشاهده شد، درحالیکه کشمش مقدار کمتری از این فراسنجهها داشت. بیشترین مقدار ترکیبات فنولیک کل (68/12 درصد) و تانن متراکم (96/3 درصد) در دم دیده شد. افزودن پلیاتیلن گلیکول مقدار تولید گاز، توان هضم ظاهری مادۀ خشک، توانایی هضم مادۀ آلی و انرژی متابولیسمپذیر را افزایش داد. بهاستثنای شکرک، تانن باندشده در سایر تیمارها فعالیت بیولوژیک داشت و تولید گاز را کاهش داد. بهطورکلی نتایج این پژوهش نشان داد که بخشهای متفاوت پسماند کشمش ترکیبات فنولیک متفاوتی دارند که بر ارزش غذایی این بخشها تأثیر میگذارد و آزمایشهای بیشتری لازم است تا اثر این پسماندها و ترکیبات فنولیک موجود در آنها بر عملکرد دام زنده (پرواری و شیرده) بررسی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آزمون تولید گاز؛ پسماند کشمش؛ پلیاتیلن گلیکول؛ تانن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,359 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,335 |