تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,006 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,494,369 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,755,207 |
اثر دما و مدت انبارمانی بر تغییرات بیوشیمیایی و کیفیت پس از برداشت میوة پرتقال خونی مورو (Citrus sinensis cv. Moro) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 1، دوره 44، شماره 4، دی 1392، صفحه 367-377 اصل مقاله (380.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2013.50361 | ||
نویسندگان | ||
مهسا همدانی1؛ ولی ربیعی* 2؛ حسین مرادی3؛ علی قنبری4 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
2استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
3استادیار، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
4مربی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
کیفیت و میزان رنگ در گوشت پرتقالهای خونی پس از برداشت به دما و شرایط نگهداری بستگی دارد. بدینمنظور اثر دماهای مختلف (8، 15 و 22 درجة سانتیگراد) و زمانهای مختلف انبارمانی (0، 25، 50 و 75 روز) بر میزان مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، ویتامین ث، مقدار فنل کل، ظرفیت آنتیاکسیدانی، میزان آنتوسیانین، فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز (PAL) و پروتئین کل در میوههای رسیدة پرتقال خونی رقم مورو، براساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1390، بررسی شد. نتایج نشان داد که در دمای 8 درجة سانتیگراد، مقدار پروتئین کل و فعالیت آنزیم PAL همزمان با تجمع آنتوسیانین کل، پس از 75 روز انبارمانی افزایش یافت، اما مقدار فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کاهش یافت. بهعلاوه در درجة حرارتهای دیگر این روند، کاهشی بوده است. بیشترین میزان ویتامین ث، اسیدیتۀ قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول، قبل از نگهداری میوه در انبار بود که در پایان 75 روز انبارمانی این مقدار به حداقل رسید. بهطورکلی، مشخص شد که با افزایش درجة حرارت و مدت انبارمانی کاهش چشمگیری در صفات ارزیابیشده مشاهده میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ پرتقال خونی؛ دورة انبارمانی؛ فنیلآلانینآمونیالیاز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,068 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,686 |