تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,437 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,922 |
بررسی ترجیح چشایی و رفتار غذایی ماهی سفید(Rutilus frisii kutum) با استفاده ازغلظتهای مختلف اسیدهای آمینه آزاد | ||
شیلات | ||
مقاله 11، دوره 67، شماره 1، اردیبهشت 1393، صفحه 123-136 اصل مقاله (480.98 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2014.50359 | ||
نویسندگان | ||
گلی نوری* 1؛ ولی جعفری2؛ رسول قربانی3؛ شیدا گلی1 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران | ||
2استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران | ||
3دانشیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
پژوهش ها نشان می دهدکه اسیدهای آمینه آزاد اثرتحریکی بر سیستم چشایی ماهی ها دارد. وجود این مواد در غذاهای آزمایشی باعث تغییر در رفتار غذایی ماهیها شده و مصرف بیشتر غذا را در پی دارد. در مطالعه حاضر پاسخ های رفتار چشایی بچه ماهی های سفید(Rutilus frisii kutum) به گرانول های حاوی مقادیر مختلف اسید آمینه های متیونین، پرولین، سیستئین و اسید گلوتامیک وتعیین مطبوعیت چشایی آن ها با استفاده ازعلم رفتار شناسی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور گرانولهای حاوی غلظتهای (001/ 0 ،01/0و 05/0 مولار) این مواد وگرانول های شاهد تهیه و پاسخ های رفتار غذایی در مواجه با هریک از گرانول ها ثبت گردید. دربین غلظت های مختلف استفاده شده، بیشترین درصدمصرف، بالاترین شاخص مطبوعیت و درصد خورده به تلاش در غلظتهای مختلف پرولین و اسید گلوتامیک مشاهده شد (05/0P<)، تکرار عمل قاپیدن در مواجه با اسیدهای آمینه مختلف، تفاوت معنی دار نشان نداد، اما در غلظت بالای مواد تعداد قاپیدن آن کاهش یافت. همچنین مدت زمان نگهداری گرانولها در دهان از همبستگی بالا با شاخص مطبوعیت برخوردار بود. عدم تفاوت معنی دار (05/0P>) در میزان مصرف گرانولهای حاوی متیونین و سیستئین درمقایسه با شاهد، آنها را در دسته اسیدهای آمینه خنثی برای ماهی سفید قرار داد درحالیکه اسید آمینه پرولین و اسید گلوتامیک با ایجاد تفاوت معنی دار در میزان مصرف گرانولها از جاذبیت چشایی برای ماهی سفید برخوردار بودند. تفاوت در پاسخ چشایی گونههای مختلف ماهی به اسیدهای آمینه مشابه، به اختصاص گونهای در ترجیح چشایی نسبت داده شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی سفید؛ رفتارغذایی؛ ترجیح چشایی؛ اسیدآمینه؛ سیستم چشایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,585 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,519 |