تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,602 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,764 |
کاربرد شبکههای هوش مصنوعی و استنتاج عصبی فازی تطبیقی برای تعیین محتوای رطوبتی برگ چای سبز براساس پارامترهای رنگی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 4، دوره 44، شماره 2، اسفند 1392، صفحه 125-133 اصل مقاله (662.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2014.50120 | ||
نویسندگان | ||
محمد شهابی قویونلویی1؛ شاهین رفیعی* 2؛ سید سعید محتسبی3؛ سلیمان حسینپور4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استاد ،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
4دانشآموخته دورۀ دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
استفاده از پردازش تصویر و سامانههای هوش مصنوعی در زمینۀ کشاورزی و صنایع غذایی روزبهروز بیشتر میشود. هدف از انجام این تحقیق، بررسی امکان استفاده از پردازش تصویر در پیشبینی روند تغییرات محتوای رطوبتی برگهای چای سبز در حین خشکشدن با استفاده از سامانههای پیشگویی شبکۀ عصبی مصنوعی و استنتاج فازی عصبی تطبیقی است. آزمایشهای خشککردن بهروش لایه نازک و براساس عوامل مؤثر در خشکشدن در پنج دمای 50، 60، 70،80، و 90 درجۀ سلسیوس و سه سرعت جریان هوای 5/0، 1، و 5/1 متربرثانیه انجام گرفت. نتایج حاصل از استخراج پارامترهای رنگی تصاویر برگرفته از نمای بالای نمونهها، بهعنوان دادههای ورودی سامانههای هوش مصنوعی، برای تعیین محتوای رطوبتی آنها بهکار برده شد. درپایان، بهترین نتایج پیشبینی شبکۀ عصبی مصنوعی با دو لایۀ پنهان (شامل 12 نرون در لایۀ اول و 15 نرون در لایۀ دوم)با ضریب تعیین 948/0 و مجذور میانگین مربعات خطای 092/0 گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
پردازش تصویر؛ چای سبز؛ خشککردن؛ هوش مصنوعی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,003 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,249 |