تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,038 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,256 |
کنترل بیولوژیک بیماری پوسیدگی آلترناریایی گوجهفرنگی توسط استرینهای Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68 | ||
دانش گیاهپزشکی ایران | ||
مقاله 13، دوره 44، شماره 2، اسفند 1392، صفحه 299-305 اصل مقاله (724.11 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijpps.2014.36678 | ||
نویسندگان | ||
سلیمان قاسمی1؛ مسعود احمد زاده* 2؛ سیاوش ترابی1 | ||
1محقق شرکت فنآوری زیستی طبیعتگرا - کرج | ||
2استاد، گروه گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
میوههای گوجهفرنگی هم در مزرعه و هم در انبار در معرض پوسیدگیهای میکروبی پس از برداشت قرار دارند. در این پژوهش پس از جداسازی عوامل پوسیدگیگوجهفرنگی، دو باکتری بیوکنترل Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68 که تولید نیمهانبوه آنها در بیوراکتور صنعتی با موفقیت به انجام رسیده بود، در دو حالت کشت متقابل و بررسی روی میوهها، بر این بیمارگرها بررسی شدند.طبق نتایج بهدستآمده از کشت متقابل، باکتری B. subtilis UTB96 توانست بهترتیب به میزان 7/68 و 7/81 درصد از رشد قارچهای Alternaria alternata و Penicillium sp. جلوگیری کند. همچنین باکتری P. fluorescens UTPf68 نیز بهترتیب به میزان 2/62 و 3/24 درصد از رشد میسلیوم قارچهای A. alternata و Penicillium sp.جلوگیری کرد. همچنین نتایج نشان داد که این باکتریها تأثیر خوبی در جلوگیری از رشد قارچ A. alternata روی گوجهفرنگی دارند. تا آنجا که باکتری B. subtilis UTB96 توانست 5/92 درصد از رشد قارچ A. alternataجلوگیری کند. باکتری P. fluorescens UTPF68 نیز به میزان 5/76 درصد از رشد میسلیوم قارچ A. alternata و ایجاد پوسیدگی روی گوجهفرنگی جلوگیری کرد. نتایج این پژوهش به همراه تحقیقات تکمیلی دربارۀ این باکتریهای مفید میتواند به توسعه و کاربردی شدن کنترل بیولوژیک بیماریهای پس از برداشت کمک کند. | ||
کلیدواژهها | ||
بیماریهای پس از برداشت؛ گوجهفرنگی؛ Alternaria alternata؛ Bacillus subtilis UTB96؛ Pseudomonas fluorescens UTPf68 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,067 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,084 |