تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,765 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,966 |
اثر عصاره آبی ریحان بر تغییرات رشد و شاخصهای هماتولوژی و بیوشیمی خون ماهی قزلآلای رنگینکمان | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 12، دوره 68، شماره 4، دی 1392، صفحه 397-404 اصل مقاله (882.88 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2013.35964 | ||
نویسندگان | ||
آمنه ذوالفقاری1؛ فرید فیروزبخش* 2 | ||
1دانش آموخته گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری–ایران | ||
2گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری–ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: امروزه استفاده از ترکیبات گیاهی در آبزی پروری رایج شده است. ریحان از جمله گیاهانی است که دارای ترکیبات موثر و مهمی است. هدف: هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره آبی ریحان بر رشد، فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی در قزلآلای رنگینکمان است. روش کار: تیمارهای آزمایش بر اساس پنج جیره غذایی شامل: جیره فاقد عصاره آبی ریحان (شاهد) و جیرههای حاوی ppm30، 60، 120 و 240 عصاره آبی ریحان در غذا تهیه شد. ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی g6/2±12، به مدت 48 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند و در انتهای دوره آزمایش، پارامترهای رشد و شاخصهای خونی اندازه گیری شدند. نتایج: بررسی کلیه شاخصهای مربوط به رشد نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی ppm(30، 60، 120 و 240) با شاهد اختلاف معنیداری وجود ندارد (05/0.)p> نتایج حاصل از بررسی فاکتورهای خونی نشان داد که افزایش تعداد گلبولهای قرمز(3mm 106×04/0±24/1) و میزان هموگلوبینg/dL( 6/0±3/6 ) در غلظت ppm120 عصاره آبی ریحان مشاهده شد. در حالیکه غلظتppm240 سبب افزایش تعداد گلبولهای سفید (3mm 103× 4/3±7/22) و افزایش میانگین هموگلوبین در گلبول قرمز(pg 8/3±1/57) نسبـت بـه گـروه شـاهـد شـده اسـت (05/0.)p< همچنیـن بـررسـی نتـایـج فـاکتـورهـای بیـوشیمیـایـی خون ماهیان نشان داد که کمترین میزان کلسترولmg/dL( 15/20±7/163) و تریگلیسرید(mg/dL 2/16±5/166) در غلظتppm30 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنی دار نشان داد (05/0.)p> در حالیکه مقدار گلوکز در تیمارهای مورد بررسی اختلاف معنیداری با گروه شاهد نداشت (05/0.)p> نتیجه گیری نهایی: بر طبق نتایج بدست آمده از این تحقیق به نظر میرسد که میتوان از عصاره آبی ریحان به عنوان یک ماده موثر در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان به منظور بهرهگیری از خواص مثبت فیزیولوژیک آن استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره آبی؛ فاکتورهای خونی؛ ریحان؛ رشد؛ قزلآلای رنگینکمان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,305 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,708 |