تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,498,003 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,759,833 |
بررسی ویژگی های کمی و کیفی علوفه در اکوتیپ های مختلف اسپرس در منطقه شهرکرد | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 4، دوره 15، شماره 1، فروردین 1392، صفحه 39-52 اصل مقاله (525.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2013.35721 | ||
نویسندگان | ||
علی تدین؛ محمد رفیعی الحسینی* | ||
عضو هیأت علمی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
چکیده | ||
برای ارزیابی ویژگی های کمی و کیفی علوفه در اکوتیپ های مختلف اسپرس پژوهشی مزرعه ای به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقاتی دانشکد ة کشاورزی دانشگاه شهرکرد در سه تکرار انجام شد. در این آزمایش م قدار ماد ة تر و خشک قسمت هو ایی گیاه، ارتفاع بوته و م قدار پروتئین و فیبر گیاه در سه مرحل ة برداشت، قبل از گل دهی، شروع گل دهی و گل دهی کامل انجام شد. تعداد چین علوفه و تغییرات میزان پروتئین و فیبر در چین های مختلف به صورت یک طرح اسپلیت در زمان آنالیز شد. مقدار بذر تولیدی نیز در زمان رسیدگی در اکوتیپ های مختلف مقایسه شد. براساس نتایج این آزمایش، میزان مادة تر ، مادة خشک ، ارتفاع گیاه و میزان پروتئین و فیبر به طور معنی داری در هر سه مرحلة برداشت تحت تأثیر ارقام مختلف قرار گرفت و تعداد چین قابل برداشت معنی دار نشد . براساس تجزیه و تحلیل داده ها در طرح اسپلیت پلات در زمان، عامل اکوتیپ و تعداد چین معنی دار شد و چین های دوم و چهارم بیشترین میزان پروتئین و چین پنجم کمترین میزان فیبر را تولید کردند. اثر متقابل بین اکوتیپ و تعداد چین نیز معنی دار شد. با در نظر گرفتن خصوصیات کمی (عملکرد) و کیفی (میزان پروتئین علوفه، کشت اکوتیپ الیگودرز نسبت به سایر اکوتیپ ها در منطقة شهرکرد برتری نشان داده است. | ||
کلیدواژهها | ||
اکوتیپ؛ بیوماس؛ پروتئین؛ علوفه؛ فیبر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,512 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,768 |