![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,228 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,910,829 |
آثار جانشینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی در جیرة غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
مقاله 1، دوره 66، شماره 2، تیر 1392، صفحه 119-131 اصل مقاله (434.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2013.35690 | ||
نویسندگان | ||
رضا جلیلی* 1؛ ناصر آق2؛ فرزانه نوری3؛ احمد ایمانی4 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه، ایران | ||
2پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی دانشگاه ارومیه | ||
3پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی دانشگاه ارومیه، ایران | ||
4گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه بررسی تأثیرات جانشینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی در شاخصهای رشد، کارایی تغذیه، ترکیب شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب بافت عضلة ماهی قزلآلای رنگینکمان است. ماهیان با میانگین وزنی 2±15 گرم در 12 مخزن پرورشی (300 لیتری) با تراکم 50 قطعه در هر مخزن توزیع و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. ترکیب روغنهای گیاهی کانولا، بزرک و گلرنگ (به ترتیب با نسبتهای 40، 30 و 30 درصد) به طور کامل جانشین روغن ماهی شد و از ترکیب منابع پروتئین گیاهی (گلوتن گندم، گلوتن ذرت و کنجالة سویا) در 3 سطح 40، 70 و 100 درصد بهمنزلة جانشین پودر ماهی استفاده شد. منبع پروتئین و روغن جیرة گروه شاهد فقط شامل پودر ماهی و روغن ماهی بود. نتایج نشان داد که جانشینی 40 درصد پودر ماهی جیره با ترکیب منابع گیاهی تأثیرات منفی معنیداری در شاخصهای رشد، کارایی تغذیه و ترکیب شیمیایی عضلة ماهیان تیمارهای مختلف نداشت (05/0P>). جانشینی 70 و 100 درصد پودر ماهی جیره با ترکیب منابع پروتئین گیاهی موجب کاهش معنیدار وزن نهایی، ضریب تبدیل غذا، محتوای پروتئین بافت عضله، ضریب کارایی چربی و پروتئین همچنین، شاخص ارزش تولیدی پروتئین در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0P<). جانشینی روغن ماهی با روغنهای گیاهی سبب افزایش معنیدار درصد اسیدهای چرب اسید واکسنیک، اسید لینولئیک و اسید لینولنیک و کاهش معنیدار اسیدهای چرب اسید مریستیک، اسید پالمیتیک، اسید اولئیک، اسید آراشیدونیک، اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید دوکوزاهگزانوئیک در عضلة ماهیان شد (05/0P<). | ||
کلیدواژهها | ||
پودر ماهی؛ روغن ماهی؛ منابع گیاهی؛ رشد؛ قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,204 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,127 |