
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,678 |
تعداد مقالات | 71,981 |
تعداد مشاهده مقاله | 128,817,746 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 101,610,739 |
افزایش محتوای لایزوزیم تخم بلدرچین ژاپنی با مکمل سازی جیره¬ای اسیدهای آمینه | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 8، دوره 44، شماره 2، مرداد 1392، صفحه 177-186 اصل مقاله (258.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.35567 | ||
نویسندگان | ||
نجمه سادات روحانی1؛ محمد امیر کریمی ترشیزی* 2؛ مریم نیکخواه3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد پرورش و تولید طیور دانشگاه تربیت مدرس | ||
2استادیار گروه پرورش و تولید طیور دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استادیار گروه نانوبیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی امکان تغییر غلظت و فعالیت آنزیم لایزوزیم در تحقیق حاضر چهار اسیدآمینه آسپاراژین، آرژنین، گلایسین و متیونین به جیره غذایی بلدرچینهای تخمگذار مکمل شد. برای مکمل سازی اسیدهای آمینه، یکسان بودن محتوای پروتئینی جیره در تمام گروههای آزمایشی اساس کار قرار گرفت و بدین منظور مقدار اسیدهای آمینه مکمل افزوده شده در گروههای آزمایشی معادل 235/0 درصد پروتئین خام بود. تعداد 72 قطعه بلدرچین تخمگذار در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار، 3 تکرار و 4 پرنده در هر قفس به مدت 30 روز مورد استفاده قرار گرفت. مکمل نمودن اسیدهای آمینه اثر مثبت و معنیداری بر روی درصد تولید تخم و توده تخم داشت (05/0P<)، ضریب تبدیل غذایی در بین گروههای آزمایشی تفاوت معنیداری نشان نداد، لیکن از نظر عددی بهترین ضریب تبدیل مربوط به گروه شاهد بود (05/0P<). وزن پوسته، درصد سفیده، درصد زرده، ارتفاع سفیده، واحد هاو و ارتفاع زرده بین گروههای آزمایشی تفاوت معنیدار نشان دادند(05/0P<) و افزودن اسیدهای آمینه به جیره غذایی بلدرچینها موجب افزایش این صفات گردید. فعالیت آنزیم لایزوزیم با دو روش لایزوپلیت و کدورت سنجی سنجیده شد، مکمل نمودن اسیدهای آمینه آرژنین و آسپاراژین به تنهایی و در ترکیب با یکدیگر موجب افزایش فعالیت آنزیم لایزوزیم در هر دو روش لایزوپلیت (05/0P<) و کدورت سنجی (05/0P<) شد. غلظت پروتئین لایزوزیم هم تحت تأثیر افزودن جیرهای اسیدهای آمینه قرار گرفت (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق امکان افزایش لایزوزیم تخم از طریق مکمل سازی جیرهای اسیدهای آمینه وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای آمینه؛ بلدرچین ژاپنی؛ تولید تخم؛ کیفیت داخلی تخم؛ لایزوزیم سفیده تخم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,746 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,344 |