تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,593 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,659 |
تأثیر اسانسهای اوکالیپتوس کامالدولنسیس (Eucalyptus camaldulensis)، پونة معطر (Mentha pulegium) و آلوئه ورا (Aloe vera) در رفتار رشد باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) و لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae)، عامل استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس در مزارع قزلآلای رنگینکمان کشور و مقایسة آن با | ||
شیلات | ||
مقاله 10، دوره 66، شماره 1، فروردین 1392، صفحه 105-118 اصل مقاله (490 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2013.35468 | ||
نویسندگان | ||
سیده مهسا مقیمی1؛ مهدی سلطانی* 2؛ سید سعید میرزرگر3؛ مریم قدرتنما4 | ||
1دانشکده دامپزشکی،دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت و بیماری های آبزیان | ||
2استاد گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران | ||
3دانشیار گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران | ||
4دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، رفتار رشد تعداد مشخصی از جدایههای باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه، در غلظتهای 20، 40، 80، 160 و 320 میکرولیتر بر میلیلیتر، از اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس، پونة معطر و آلوئه ورا و غلظتهای 05/0، 12/0، 5/0، 1 و 2 میلیگرم بر میلیلیتر از داروی کلرآمینT در دمای 25 درجة سانتیگراد و نیز حداقل غلظت مهارکنندگی آنها مطالعه شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر از رشد اکثر جدایههای باکتریها ممانعت شد؛ به طوری که، در غلظتهای 160 و 320 میکرولیتر بر میلیلیتر از آن اسانسها، طی زمانهای 60 و 90 دقیقه پس از انکوباسیون، رشد اکثر جدایهها متوقف شد، اما اسانس آلوئه ورا تأثیر چشمگیری در توقف رشد جدایههای باکتریها نداشت. با افزایش غلظت داروی کلرآمینT، ممانعت درخور توجهی در رشد پرگنهها دیده شد؛ به طوری که، در غلظتهای 5/0 و 2 میلیگرم بر میلیلیتر از دارو، طی زمانهای 4 و 10 ساعت پس از انکوباسیون، هیچ کدام از جدایهها رشد نداشتند. بنابراین، نتایج نشان داد که اولاً، تأثیر ضدباکتری اسانسهای گیاهی مذکور علیه باکتریهای مورد نظر بسیار کمتر از کلرآمینT است؛ ثانیاً، تأثیرات ضدباکتری اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر بیشتر از تأثیرات ضدباکتری اسانس آلوئه ورا بوده است. بنابراین، در صنعت آبزیپروری میتوان از اسانسهای پونة معطر و اکالیپتوس کامالدولنسیس و نیز داروی کلرآمینT، بهمنزلة ضدعفونیکنندة آب، برای پیشگیری از بیماری استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ کلرآمینT؛ استرپتوکوکوس اینیایی؛ لاکتوکوکوس گارویه؛ قزل آلای رنگین کمان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,367 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,985 |