![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,696,483 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,926,739 |
تعیین زمان ماندگاری و شناسایی اسیدهای چرب در اردکماهی تالاب انزلی | ||
شیلات | ||
مقاله 2، دوره 66، شماره 1، فروردین 1392، صفحه 15-26 اصل مقاله (544.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2013.35460 | ||
نویسندگان | ||
مهسا حاجی صفرعلی1؛ سهراب معینی* 1؛ ژاله خوشخو1؛ بابک کرمی2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق ترکیبهای شیمیایی و تغییرات آنها در فیلة اردکماهی تالاب انزلی1 به مدت 120 روز نگهداری در سردخانة 20- درجة سانتیگراد شناسایی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که درصد تغییرها در ترکیب شیمیایی به شرح زیر است: رطوبت 06/0±61/77 به 01/0±57/76، خاکستر 00/0±30/1 به 01/0±37/1، پروتئین 01/0±21/19 به 03/0±19/17 و چربی 01/0±29/2 به 00/0±98/0. به وسیلة دستگاه گاز کروماتوگرافی تعداد 30 اسید چرب در فیلة اردکماهی تالاب انزلی شناسایی شد که شامل 12 اسید چرب اشباع2، 6 اسید چرب غیراشباع مونوئن3 و 12 اسید چرب غیراشباع پلیئن4 است. درصد تغییرها در اسیدهای چرب در زمان انبارداری شامل SFA94/22 به 83/27، MUFA 61/22 به 35/31، PUFA16/51 به 96/34 و ΣUFA5 75/73 به 31/66 بود؛ از طرف دیگر، درصد تغییرها در مقدار امگا-3 6 و امگا-6 7 به ترتیب 49/33 به 16/20 و 85/17 به 80/14 اندازهگیری شد. از نظر آماری همة نتایج در سطح 5 درصد معنیدارند. مقدار مجموع بازهای فرار8 و پراکسید9، بهمنزلة نشانگرهای اندیس فساد، در مدت انبارداری افزایش داشتند و مقدار این افزایش به ترتیب برای TVB-N از 02/0±27/6 به 00/0±25/14 میلیگرم ازت در 100 گرم و برای پراکسید از 00/0±18/0 به 00/0±44/1 میلی اکیوالان بر کیلوگرم شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اردکماهی تالاب انزلی Esox lucius؛ ترکیبهای شیمیایی؛ اسیدهای چرب | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,434 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,400 |