تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,519 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,135,595 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,241,106 |
مقایسه پوشش¬های کیتوزان- رس و قارچ¬کش- واکس روی برخی ویژگی¬های کیفی پرتقال تامسون در حین انبارمانی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 5، دوره 43، شماره 1، شهریور 1391، صفحه 37-45 اصل مقاله (322.25 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2012.35205 | ||
نویسندگان | ||
ابراهیم تقی نژاد کفشگری1؛ محمدهادی خوش تقاضا* 2؛ مازیار فقیه نصیری3؛ محمدهادی موحدنژاد4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس | ||
2دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و مرکبات رامسر | ||
4دانشجوی دکتری، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
امروزه استفاده از پوششهای طبیعی به جای پوششهای شیمیایی به منظور افزایش کیفیت ماندگاری میوهجات، مورد استقبال اکثر مصرف کنندگان دنیا قرار گرفته است. در این تحقیق کیفیت پرتقال تامسون در قالب طرح فاکتوریل (4 3) با پوشش خوراکی نانو کامپوزیت کیتوزان- رس و پوشش شیمیایی قارچ کش- واکس در مقایسه با نمونه بدون پوشش طی 3 ماه انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونههای پرتقال در سردخانه با دمای oC5 و رطوبت نسبی 90-85 درصد نگهداری شده و pH، اسید قابل تیتر آب پرتقال، درصد کاهش وزن، نیروی برش پوست، نیروی شکست و ضریب کشسانی میوه طی دوره انبارمانی اندازهگیری شد. نتایج نشان دهنده وجود تفاوت معنیدار بین پوششهای مختلف روی تمامی صفات اندازه گیری شده، به جز حداکثر نیروی برش پوست میوه بود (p<0.01). در ضمن تاثیر زمانهای مختلف انبارمانی بر درصد کاهش وزن، نیروی برش پوست و شکست میوه نیز معنیدار بود (p<0.01). همچنین استفاده از پوشش کیتوزان- رس، ضمن کاهش تلفات از دست دادن آب میوه نسبت به نمونه شاهد، به دلیل افزایش pH آب میوه، ایجاد حداکثر نیروی شکست و ضریب کشسانی میوه، موجب مقاومت میوه به بیماریهای قارچی شده و استحکام بافت درونی آن را حفظ و در کل از کاهش کیفیت میوه جلوگیری کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
مرکبات؛ نانو ذرات؛ انبارمانی؛ خواص مکانیکی؛ قارچ کش- واکس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,771 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,483 |