![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,159 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,477 |
تأثیر افزودن عصاره ژل آلوئه ورا به جیره غذایی مرغهای گوشتی بر پراکسیداسیون چربی فیله سینه در حالت انجماد | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 5، دوره 68، شماره 3، مهر 1392، صفحه 233-240 اصل مقاله (319.88 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2013.35027 | ||
نویسندگان | ||
اشکان جبلی جوان* 1؛ مرتضی صابری1؛ عباس جواهری وایقان2؛ سحر غفاری خلیق3؛ هیدخت رضاییان1؛ نرگس نجابت1 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان– ایران | ||
2گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان–ایران | ||
3گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران–ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: در راستای ارتقاء ماندگاری اکسیداتیو محصولات گوشتی، استفاده از فرم خوراکی افزودنیهای طبیعی به خصوص با منشاء گیاهی در حال افزایش میباشد. گیاه آلوئه ورا که قدرت آنتی اکسیدانی آن در مطالعات آزمایشگاهی گذشته به اثبات رسیده است میتواند یک انتخاب مناسب در جهت نیل به این هدف باشد. هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی تأثیر خوراکی عصاره ژل آلوئه ورا بر پراکسیداسیون چربی فیله سینه مرغهای گوشتی در مدت نگهداری به حالت منجمد طراحی شده است. روش کار: 54 جوجه یک روزه گوشتی در سه گروه شامل گروه دریافت کننده رژیم غذایی پایه به عنوان کنترل و دو گروه تیمار با دریافت mg/kg100 و 300 عصاره متانولی ژل آلوئه ورا در جیره گروه بندی شدند و به مدت 6 هفته با این برنامه غذایی تغذیه شدند. بعد از گذر از این دوره پرورش جوجهها ذبح و خونگیری شده و فیلههای سینه آنها به مدت 9 ماه در oC 20– نگهداری شد. در بازههای زمانی 1، 3، 6 و 9 ماه نگهداری در حالت انجماد میزان پراکسیداسیون لیپیدها با آزمونهای شیمیایی ( شامل عدد پراکسید و )TBARS و همچنین ارگانولپتیک سنجیده شد. نتایج: نتایج نشان داد که جیره حاوی mg/kg300 عصاره متانولی ژل آلوئه ورا با اخذ پارامترهای PV، TBARSو ارگانولپتیک kg™meq6/9، mg/kg67/92 و 3/6 در مقایسه با گروه کنترل با PV، TBARSو تست حسی kg™meq2/15، mg/kg33/139 و 3 در روز نهایی آزمایش توانست به صورت معنیدار پراکسیداسیون چربی را در گوشت سینه مرغها به تأخیر بیندازد (05/0< p). نتیجه گیرینهایی: این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی ژل آلوئه ورا میتواند به عنوان یک مکمل غذایی در جیره طیور گوشتی برای جلوگیری از فساد اکسیداتیو گوشت سینه مرغ در حالت انجماد مورد توجه قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
مکمل غذایی؛ عصاره ژل آلوئه ورا؛ فعالیت آنتی اکسیدانی؛ گوشت مرغ؛ نگهداری به حالت انجماد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,262 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,393 |