تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,682,665 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,912,315 |
مقایسه اثرات پریبیوتیکهای تجاری (ساف مانان، Bio-MOS و فرمکتو) بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و تیتر آنتی بادی آنفولانزا و نیوکاسل در مرغهای تخمگذار | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 11، دوره 69، شماره 1، فروردین 1393، صفحه 79-84 اصل مقاله (210.22 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2014.35017 | ||
نویسندگان | ||
محمد شهیر؛ مریم شریفی؛ امید افسریان* ؛ سید سعید موسوی | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجان–ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: به منظور بررسی اثرات منابع مختلف پریبیوتیک بر عملکرد و پاسخهای ایمنی مرغهای تخمگذار این مطالعه انجام شده است. هدف: هدف از این مطالعه، مقایسه اثرات پریبیوتیکهای تجاری بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و تیتر آنتیبادی آنفولانزا و نیوکاسل در مرغهای تخمگذار بوده است. روش کار: این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار، شامل تیمار 1) جیره شاهد (فاقد پریبیوتیک)؛ تیمار 2) جیره شاهد+پریبیوتیک سافمانان؛ تیمار 3) جیره شاهد+پریبیوتیک Bio-MOS و تیمار 4) جیره شاهد+پری بیوتیک فرمکتو، و با 5 تکرار و نیز 12 قطعه مرغ در هر تکرار و در مجموع با 240 قطعه مرغ تخم گذار سویهی ( LSLتخم سفید) به مدت 11 هفته از سن 33 الی 44 هفتگی، انجام گردید. نتایج: نتایج نشان داد که افزودن پریبیوتیک به جیره غذایی مرغهای تخمگذار تأثیر معنیداری بر خوراک مصرفی، درصد تولید و ضریب تبدیل غذایی نـداشـت. در حـالـی که استفاده از پریبیوتیک در جیره غذایی میانگین وزن تخممرغ و توده تخممرغ را نسبت به گروه شاهد، به طور معنیداری (05/0p<) افزایش داد. استفاده از پریبیوتیک وزن پوسته، وزن مخصوص تخممرغ و ضخامت پوسته تخم را نسبت به گروه شاهد به طور معنیداری (05/0p<) افزایش داد. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از پریبیوتیک در جیرههای غذایی، تیتر آنتیبادی بر علیه آنفولانزا و نیوکاسل را نسبت به گروه شاهد به طور معنیداری افزایش (05/0p<) میدهد. نتیجهگیری نهایی: نتایج این آزمایش نشان داد که اثرات منابع مختلف پریبیوتیک بر عملکرد و پاسخ ایمنی مرغهای تخمگذار مشابه است. به هر حال، استفاده از پریبیوتیک در جیره غذایی، سبب بهبود عملکرد و پاسخ ایمنی پرنده در مواجهه با بیماریهای آنفلوآنزا و نیوکاسل میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
تیتر آنتیبادی؛ خصوصیات کیفی؛ مرغ تخمگذار؛ عملکرد؛ پریبیوتیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,294 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,176 |