تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,513,704 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,775,463 |
مقایسه اثرات چهار و شش بار دوشش در اوایل دوره شیردهی بر عملکرد تولیدی و فراسنجههای خونی گاوهای هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 5، دوره 44، شماره 1، خرداد 1392، صفحه 45-52 اصل مقاله (425.12 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.32130 | ||
نویسندگان | ||
رضا نظرزاده1؛ مهدی دهقان بنادکی* 2؛ حمید امانلو3؛ حمیدرضا میرزایی الموتی4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان | ||
4استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور مقایسه اثرات دفعات دوشش بر روی تولید شیر و فراسنجههای خونی گاوهای هلشتاین انجام شد. در این پژوهش 66 رأس گاو هلشتاین تازه زا به دو تیمار چهار بار (x4) و شش بار (x6) دوشش در روز به مدت سه ماه و سپس بازگشت به سه بار دوشش تا انتهای دوره شیردهی اختصاص داده شدند. میزان شیر تولیدی انفرادی گاوها بهصورت 2 روز متوالی در هر هفته تا 150 روز شیردهی ثبت گردید. گاوها بلافاصله پس از زایش وزن کشی و از لحاظ وضعیت بدنی امتیازدهی شدند و طی دوره آزمایشی نیز به صورت ماهانه این کار انجام میشد. نمونههای خون و شیر نیز به صورت ماهانه گرفته شدند. تولید شیر و شیر تصحیح شده بر اساس چربی (5/3 درصد) در تیمارها تفاوت معنیداری با هم نداشت. تیمارها از نظر غلظت چربی و پروتئین شیر نیز تفاوت معنیداری با هم نداشتند اما درصد لاکتوز شیر گاوهای چهار بار دوشش کمتر بود (01/0P<). تعداد سلولهای بدنی شیر گاوهای چهار بار دوشش در مقایسه با گاوهای شش بار دوشش بیشتر بود (05/0P<). تیمارها از نظر غلظت فراسنجههای خونی تفاوت معنیداری با هم نداشتند. دفعات دوشش تأثیری بر ماده خشک مصرفی گاوها نداشت. میانگین وزن بدن و امتیاز وضعیت بدنی گاوهای شش بار دوشش در مقایسه با گاوهای چهار بار دوشش بالاتر بود. در مجموع چنین نتیجه گیری می شود که چهار بار دوشش طی ابتدای دوره شیردهی انتخاب بهتری از شش بار دوشش است. | ||
کلیدواژهها | ||
دفعات دوشش؛ عملکرد تولیدی؛ فراسنجه های خونی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,432 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,492 |