| تعداد نشریات | 163 |
| تعداد شمارهها | 6,839 |
| تعداد مقالات | 73,774 |
| تعداد مشاهده مقاله | 135,983,289 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 105,916,570 |
تأثیر نوکلئوتید جیره بر ترکیب اسیدهای چرب عضله قزل آلای رنگین کمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss) | ||
| مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
| مقاله 12، دوره 68، شماره 2، تیر 1392، صفحه 191-196 اصل مقاله (245.06 K) | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2013.31967 | ||
| نویسندگان | ||
| نعیمه سلیمی خورشیدی1؛ سعید کیوان شکوه* 2؛ امیرپرویز سلاطی2؛ محمد ذاکری2؛ نعمت الله محمودی3؛ احمد طهماسبی کهیانی1 | ||
| 1دانش آموخته دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر استان خوزستان، خرمشهر–ایران | ||
| 2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر استان خوزستان، خرمشهر–ایران | ||
| 3گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس استان مازندران، نور–ایران | ||
| چکیده | ||
| زمینه مطالعه: نوکلئوتیدها به عنوان ترکیبات درون سلولی با وزن مولکولی پایین، در بسیاری از اعمال سلولی نظیر رمزنگاری ژنتیکی و متابولیسم انرژی دارای نقش کلیدی هستند. هدف: تأثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر ترکیب اسیدهای چرب عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان. روشکار: آزمایش درون مخازن L700 مدور با تراکم ذخیره سازی 40 عدد ماهی در هر تانک انجام شد. نوکلئوتید جیره در 5 سطح صفر، 05/0، 1/0، 15/0 و2/0% به جیره غذایی اضافه گردید. غذادهی به ماهیان با وزن متوسط g32/0±35/11 (به میزان 5-3% وزن توده زنده) 5 بار در روز و به مدت 8 هفته انجام شد. نتایج: پس از 56 روز پرورش، نتایج نشان داد که میزان اسیدهای چرب اکوزاپنتائنوئیک (EPA) و اسید لینولنیک، در تیمار 2/0% نسبت به گروه شاهد افزایش معنیداری داشته است (05/0p<.) در مقادیر اسیدهای چرب غیر اشباع زنجیره بلند )PUFA(، اسیدهای چرب غیر اشباع SFA()، )3PUFA (n-، )6PUFA(n-،6/n3n و EPA+DHA، اختلاف معنـیداری مشاهده نشد (05/0p>.) نتیجهگیرینهایی: بطور خلاصه، این آزمایش نشان داد اضافه کردن نوکلئوتید به جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان به میزان 2/0 % اثرات مثبتی بر اسیدهای چرب عضله دارد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اسیدهای چرب؛ عضله؛ قزل آلای رنگین کمان )Oncorhynchus mykiss(؛ نوکلئوتیدهای خوراکی | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,551 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,349 |
||