تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,085 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,967 |
بررسی تأثیر نوکلئوتید موجود در جیره بر ترکیب اسیدهای آمینه عضله قزلآلای رنگین کمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
مقاله 5، دوره 65، شماره 4، بهمن 1391، صفحه 399-408 اصل مقاله (153.49 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2013.30543 | ||
نویسندگان | ||
نعیمه سلیمی خورشیدی1؛ سعید کیوان شکوه1؛ امیرپرویز سلاطی1؛ محمد ذاکری1؛ نعمت الله محمودی2؛ احمد طهماسبی کهیانی1 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران | ||
2گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، تأثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر ترکیب اسیدهای آمینه عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با وزن متوسط 32/0±35/11 گرم مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش درون مخازن 700 لیتری با تراکم ذخیره سازی 40 عدد ماهی در هر استخر مورد مطالعه قرار گرفت. نوکلئوتید جیره در 5 سطح صفر، 05/0، 1/0، 15/0 و2/0 درصد به جیره غذایی اضافه گردید. غذادهی بین 5-3% وزن توده زنده طی دوره پرورش و 5 بار در روز انجام شد. پس از 8 هفته غذادهی، بیشترین میزان افزایش وزن بدن و ضریب رشد ویژه در تیمار 2/0 درصد مشاهده شد که به جز با تیمار 15/0 درصد با بقیه تیمارها و گروه شاهد اختلاف معنیداری را نشان داد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد اسیدهای آمینه هیستیدین، آرژنین، ترئونین، والین، ایزولوسین، لوسین، فنیل آلانین، لیزین، اسیدگلوتامیک، سرین، گلیسین، مجموع تیروزین و فنیل آلانین، مجموع اسیدهای آمینه ضروری و مجموع اسیدهای آمینه غیر ضروری به طور معنیداری (05/0>P) تحت تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید در جیره غذایی قرار دارند. نتایج این آزمایش نشان داد اضافه کردن نوکلئوتید به جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان به میزان 2/0 درصد اثرات مثبتی بر ترکیب اسیدهای آمینه عضله دارد و تیمار 2/0 درصد دارای مقدار اسیدهای آمینه ضروری بیشتری در مقایسه با سایر تیمارها بود. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,696 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,533 |