تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,533 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,693 |
بررسی فعالیت آنزیمهای پروتئینی معده، پانکراس و روده ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با تیمارهای جایگزین شده پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی سبوس برنج | ||
شیلات | ||
مقاله 2، دوره 65، شماره 4، بهمن 1391، صفحه 365-376 اصل مقاله (248.13 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2013.30540 | ||
نویسندگان | ||
نصراله احمدی فرد1؛ عبدالمحمد عابدیان کناری2؛ علی معتمد زادگان3 | ||
1دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران | ||
2گروه شیلات دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران | ||
3گروه صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران | ||
چکیده | ||
ترکیب ثابت جیرههای غذایی با کیفیت در آبزی پروری از اهمیت زیادی برخوردار است. هضم و جذب مواد مغذی وابسته به فعالیت آنزیمهای هضمی است که درماهیان گوشتخوار بیشتر توسط آنزیمهای پروتئازی انجام میشود. در مطالعه حاضر اثر جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی سبوس برنج بر فعالیت آنزیمهای دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنزیمهای معدوی (پپسین)، پانکراسی (تریپسین و کیموتریپسین) و آنزیمهای نوار مسواکی (Brush border) روده (آمینوپپتیداز، آلکالین فسفاتاز) ماهیان تغذیه شده با درصدهای مختلف جایگزینی (10، 25 و 35 % جایگزینی) پودر ماهی با کنسانتره سبوس برنج مورد مقایسه قرار گرفت. در ماهیان تغذیه شده با جیره گیاهی تفاوت معنیداری در فعالیت آنزیمهای پپسین، ترپسین و کیموتریپسن دستگاه گوارش آنها در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نشد (05/0> P). سطوح بالای جایگزینی به طور معنیداری بر روی فعالیت آنزیمهای آلکالین فسفاتاز و آمینو پپتیداز تاثیر گذار بود به طوری که کمترین فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز به طور معنیدار (05/0 P<) در تیمار 35% جایگزینی مشاهده شد. فعالیت آنزیم آمینوپپتیداز در تیمار 10% جایگزینی تفاوت معنیداری با شاهد نداشت (05/0> P) اما با افزایش سطح جایگزینی به طور معنیداری (05/0 P <) از سطح فعالیت آن کاسته شد. کاهش فعالیت آنزیمهای رودهای در سطوح بالای جایگزینی، علی رغم عدم تفاوت معنیدار فعالیت آنزیمهای معدهای و پانکراسی، شاید به دلیل داشتن ساختار پروتئینی ساده تر کنسانتره پروتئینی سبوس برنج نسبت به پودر ماهی باشد و یا اینکه عوامل ممانعت کنندهای تغذیهایی سبب کاهش ترشح آنزیمهای هضمی شده است. به هر حال علی رغم این تفاوتها، ماهیان تغذیه شده با تیمارهای جایگزینی تا سطح 25% تفاوت معنیداری را از نظر رشد با تیمار شاهد نشان ندادند. به نظر میرسد ماهی قزل آلای رنگین کمان قادر به سازگاری با جایگزینی نسبی پودر ماهی با کنسانتره پروتئین سبوس برنج باشند اگرچه شاید نیاز باشد تا مکانیسمهای جبران کاهش فعالیت آنزیمها در انتروسیتهای روده ماهی گوشتخوار قزل آلای رنگین کمان بررسی گردد. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 6,337 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,245 |