تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,665 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,697 |
تاثیر پروبیوتیک و اسید فرمیک بر سیستم ایمنی جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 43، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 449-456 اصل مقاله (336.35 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.30265 | ||
نویسندگان | ||
نیلوفر میربابایی لنگرودی1؛ مهرداد محمدی2؛ محمد روستایی علیمهر3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد | ||
2دانشیار دانشگاه گیلان | ||
3استادیار دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
دراین تحقیق تاثیر پروبیوتیک پروتکسین و اسید فرمیک بر سیستم ایمنی هومورال و سلولی 200 قطعه جوجه یکروزه گوشتی نژاد کاب 500 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و تعداد 10 مشاهده در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفت. جوجههای گروه اول به عنوان شاهد (C) در نظر گرفته شد و از جیره پایه استفاده نمودند. جوجههای گروه دوم (P) از جیره حاوی g/kg1/0 پروبیوتیک پروتکسین، جوجههای گروه سوم (F) از جیره حاوی 8/0% اسید فرمیک و جوجههای گروه چهارم (P+F) از جیره حاوی g/kg1/0پروتکسین و 8/0% اسید فرمیک بصورت مخلوط در دان استفاده کردند. جهت ارزیابی عملکرد، مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. جهت ارزیابی ایمنی هومورال به جوجهها در روز 8 و 22 دوره پرورش گلبول قرمز گوسفند (SRBC) تزریق شد و در روزهای 21، 28، 35 و 42 سطوح مختلف آنتی بادی بر علیه SRBC با روش هماگلوتیناسیون اندازهگیری شد. جهت ارزیابی ایمنی سلولی در روز 16 دوره پرورش فیتوهماگلوتینین (PHA-P) زیر پوست بال تزریق شد و 24 و 48 ساعت بعد از تزریق پاسخ پوست مورد بررسی قرار گرفت. پس از کشتار وزن تیموس و بورس فابرسیوس اندازه گیری شد. نتایج نشان داد مصرف خوراک روزانه و ضریب تبدیل غذایی در گروههای آزمایشی کاهش یافت )05/0(P | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدفرمیک؛ ایمنی سلولی؛ ایمنی هومورال؛ پروبیوتیک پروتکسین؛ جوجه گوشتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,997 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,442 |