تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,666 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,370 |
نقش دافنی ماگنای (Daphnia magna) غنی شده با لاکتوباسیلوسهای پروبیوتیکی بر رشد و کارآیی تغذیه در لارو تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 11، دوره 68، شماره 1، فروردین 1392، صفحه 79-87 اصل مقاله (232.08 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2013.30187 | ||
نویسندگان | ||
حجت جعفریان1؛ مهدی سلطانی2؛ ابراهیم ناصری1؛ سید محمد میری1؛ یعقوب قیاسی1؛ سمیرا جعفریان3 | ||
1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس | ||
2گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
3فارغ التحصیل گروه شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: استفاده از باکتریهای پروبیوتیکی به عنوان یک راهبرد مهم برای تولید محصولات قابل تجدید از طریق کنترل بیولوژیکی در سیستمهای پرورشی لارو ماهیان دریایی و سخت پوستان پیشنهاد شده است. این باکتریها اثرات سودمندی بر لاروهای ماهی دارند. هدف: این مطالعه جهت تعیین تاثیر باسیلوسهای پروبیوتیکی بر عملکرد رشد و تغذیه لارو تاس ماهی ایرانی از طریق غنی سازی با دافنی ماگنا انجام شد. روشکـار: دافنـی مـاگنا بوسیله مخلوط لاکتوباسیلوسهای پروبیوتیکی برای 8 ساعت در 3 سطح log CFU/mL 30/4، 60/4 و 78/4 از سوسپانسیون باکتریایی، غنی سازی و توسط تاس ماهی ایرانی در تیمارهای آزمایشی 1T، 2T و 3T خورده شد. لاروهای تاس ماهی ایرانی بر پایه 30% وزن بدن از دافنی ماگنا بمدت 30 روز تغذیه شدند. تیمار شاهد از دافنی ماگنای غنی نشده تغذیه گردید. در پایان آزمایش، نمونههای کامل ماهی مطابق با دستورالعمل AOAC در سال1990 آنالیز شدند. نتایج: پروبیوتیکهای لاکتوباسیلوسی بطور معنیداری وزن بدن، سطوح پروتئین خام و ماده خشک لاشه لاروهای تیمارهای آزمایشی را در مقایسه با تیمار شاهد افزایش دادند (p<0.05) اما در تیمار 3T چربی خام و انرژی خام بطور معنیداری کاهش یافت (p<0.05). بیشترین متوسط سطح پروتئین خام در (70.27±0.44 %) و کمترین متوسط آن در شاهد (34/0 ± 51/68)% بدست آمد. نتیجه گیری نهایی: آزمایش نشان داد که مخلوط لاکتوباسیلوسها بر ارتقاء برخی از معیارهای رشد و کارآیی تغذیه در لارو تاس ماهی ایرانی تاثیر داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین خام؛ دافنی ماگنا؛ لارو تاس ماهی ایرانی؛ لاکتوباسیلوسهای پروبیوتیکی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,641 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,118 |