تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,495,773 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,757,638 |
اثر میزان و زمان مصرف کود نیتروژنی بر کمیت و کیفیت محصول دو رقم هویج (Daucus carota L.) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 6، دوره 43، شماره 4 - شماره پیاپی 1262745، دی 1391، صفحه 411-422 اصل مقاله (212.31 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2012.29376 | ||
نویسندگان | ||
آتنا یزدانی دماوندی1؛ معظم حسن پور اصیل2؛ بابک ربیعی2 | ||
1دانشجوی ارشد گیلان | ||
2دانشیار دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابی اثر مقدار و زمان مصرف کود نیتروژنی بر کمیت و کیفیت دو رقم هویج ، آزمایشی بهصورت فاکتوریل 2×3×4 در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با 24 تیمار و 3 تکرار انجام شد. مقادیر 25، 50، 75 و 100 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژنی در 3 زمان مصرف همزمان با آمادهسازی بستر، 30 و 60 روز پس از کاشت در دورقم هویج ’نانتز‘ و ’فورتو‘ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که وزن تر برگ، وزن تر ریشه، وزن خشک ریشه، طول ریشه، عملکرد هویج و میزان کاروتنوئید در مقادیر کودی 50 و 75 کیلوگرم در هکتار نیتروژن در زمانهای کوددهی 30 و 60 روز پس از کاشت در هر دو رقم بالاترین بود. وزن خشک برگها و طول برگها در مقادیر کودی 75 و 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژنی در 30 و 60 روز پس از کاشت در هر دو رقم بالاترین بود. همچنین ترکیبات فنولی تحت تأثیر افزایش مقدار کود نیتروژنی و زمانهای کوددهی و رقم قرار گرفت، بهطوریکه در مقادیر کودی 50 و 75 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و در زمانهای کوددهی 30 و 60 روز پس از کاشت در رقم ’فورتو‘ بیشتر از رقم ’نانتز‘ بود. میزان نیترات نیز تحت تأثیر افزایش مقدار کود نیتروژنی قرار گرفت اما تحت تأثیر زمان کوددهی و رقم واقع نشد، بهطوریکه در بالاترین سطح کود نیتروژنی بالاترین مقدار نیترات به میزان 37/6 میلیگرم بر 100 گرم وزن تر مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات فنولی؛ صفات مورفولوژیک؛ کاروتنوئید؛ نیترات؛ هویج. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,199 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,639 |