
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,678 |
تعداد مقالات | 71,982 |
تعداد مشاهده مقاله | 128,819,493 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 101,612,293 |
بررسی ارزش غذایی سیلاژ پسماند درخت موز با استفاده از روش in situ و in vitro | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 43، شماره 3 - شماره پیاپی 1253249، آذر 1391، صفحه 317-325 اصل مقاله (168.92 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2012.29339 | ||
نویسندگان | ||
علیرضا شیبک1؛ مصطفی یوسف الهی2 | ||
1دانش آموخته ارشد | ||
2استادیار دانشگاه زابل | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور تعیین ارزش غذایی سیلاژ برگ و ساقه درخت موز با استفاده از روش کیسه های نایلونی و آزمون تولید گاز انجام شد. تیمارهای آزمایشی مورد مطالعه شامل: 1- ساقه و برگ درخت موز بصورت تازه ( تیمار شاهد)،2- سیلوی ساقه و برگ درخت موز، 3- سیلوی ساقه و برگ درخت موز + 15 درصد خرمای وازده، 4- سیلوی ساقه و برگ درخت موز + 5 درصد کاه گندم و 5- سیلوی ساقه و برگ درخت موز + 5 درصد کاه گندم + 15 درصد خرمای وازده بود. پس از دو ماه، سیلو ها باز و pH و خصوصیات ظاهری مواد سیلو شده اندازه گیری شد. سپس ترکیبات شیمیایی به روش استاندارد، تجزیهپذیری ماده خشک به روش کیسه های نایلونی و گوارش پذیری ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم به روش تکنیک تولید گاز تعیین شد. نتایج نشان داد که افزودن خرمای وازده سبب کاهش دیواره سلولی و افزایش کربوهیدرات محلول شد، بنابراین، باعث بهبود کیفیت نمونه های سیلو گردید. تجزیه پذیری موثر در سیلوی ساقه و برگ درخت موز با 15% خرمای وازده بالاترین مقدار و ساقه و برگ درخت موز با 5 % کاه گندم پایین ترین مقدار بود ) 05/0 (p<. در آزمایش تولید گاز، بالاترین حجم گاز، گوارش پذیری ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم مربوط به تیمار سیلوی ساقه و برگ درخت موز با 15% خرمای وازده بود. در مجموع، نتایج نشان داد که سیلوی پسماند درخت موز با 15% خرمای وازده بهترین تیمار در مقایسه با دیگر تیمارها است و می توان آن را برای تغذیه دام (گوسفند و بز) توصیه کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه پذیری ماده خشک؛ تولید گاز؛ ساقه و برگ موز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,292 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,870 |