تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,513,696 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,775,456 |
بررسی اثر دو سطح کنجاله کلزا و آنزیم های فیتاز و سافیزیم جی پی 800 بر عملکرد جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 14، شماره 1 - شماره پیاپی 1165046، شهریور 1391، صفحه 59-68 اصل مقاله (267.8 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2012.28894 | ||
نویسندگان | ||
محمود حقیقیان رودسری* 1؛ محمد روستایی علیمهر2؛ مریم صفدریان3؛ سید عبدالحسین ابوالقاسمی4 | ||
1استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران | ||
3دانش آموخته کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | ||
4مربی، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله کلزا کم گلوکوسینولات آزمایشی با استفاده از 320 جوجه گوشتی در سن یک هفتگی با میانگین وزن 111 گرم انجام شد. جوجه ها به دو گروه چهار دسته ای تقسیم و هر دسته در چهار قفس 10 قطعه ای توزیع شدند. به ترتیب 30 و 45 درصد پروتئین کنجاله سویا جیره گروه یک و جیره گروه دو به وسیله کنجاله کلزا جایگزین شد. مقدار صفر واحد آنزیم، 500 واحد آنزیم فیتاز، 600 واحد آنزیم سافیزیم جی پی 800 و 500 واحد فیتاز + 600 واحد سافیزیم جی پی 800 به جیره چهار دسته از هر دو گروه اضافه شد. نتایج نشان داد اثر متقابل سطوح کنجاله کلزا و آنزیم ها بر ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن معنی دار بود. در سطح 30 درصد جایگزینی پروتئین سویا با کنجاله کلزا بهترین ضریب (8/1) تبدیل متعلق به دسته بدون آنزیم بود. در سطح 45 درصد جایگزینی ضریب تبدیل دسته بدون آنزیم (43/2) از دسته مخلوط آنزیمی (03/2) بیشتر بود. به طورکلی، دوره پایین ترین میزان افزایش وزن (30/42 گرم) مربوط به تیمار 45 درصد پروتئین از کنجاله کلزای بدون آنزیم بوده است. نتایج نشان داد که می توان از کنجاله کلزا برای تأمین 30 درصد پروتئین جیره استفاده نمود و در صورت افزودن آنزیم به جیره می توان پروتئین جیره را تا 45 درصد با کنجاله کلزا تأمین نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ سافیزیم جیپی 800؛ عملکرد؛ فیتاز؛ کنجاله کلزا | ||
مراجع | ||
1 . Bell JM(1993) Factor affecting the nutritional value of canola meal: a Review. Canadian Journal of Animal Science. 73: 679-697. 2 . Bell JM, Rokow G and Doweny K (1999) Mineral composition of oil-free seeds Brassica napus, B. rapa, B. juncea as affected by location and year. Canadian Journal of Animal Science. 79: 405-408. 3 . Cali JP, Mandel J and Moore LJ (1972) A reference method for the determination of calcium in serum. N.S.B., Sp Publication. 260: 36. 4 . Guenter W (2003) Phytase in cereals and hemicellulose in canola (rapeseed) meal and lupin. Department of the Animal Sciences, University of Manitoba, Winnipeg. M.B. Canada. 5 . Karunajewa H, Ijabuji EG and Reece RL (1990) Effect of dietary level of rapeseed meal and 6 . Kermanshahi H and Abbasi-Pour AR (2006) Replacement value of soybean meal with rapeseed meal supplemented with or without a dietary NSP-degrading enzyme on performance, carcass traits and thyroid hormones of broiler chickens. Poultry Science. 85: 932-937. 7 . Kocher A, Choct MD, Morrisroe L and Broz Y (2001) Effect of enzyme supplementation on the replacement value of canola meal for soybean meal in broiler diets. Australian Journal of Agricultural Research. 52: 447-452. 8 . Lee JT, Bailey CA and Cartwright AL(2003) Guar meal germ and hull fractions differently affect growth performance and intestinal viscosity of broiler chickens. Poultry Science. 82: 1589-1595. 9 . Leeson S, Atteh JO and Summers JD (1987) 10 . Mawson R, Heaney RK, Zdunczyk Z and Kozlowska H (1993) Rapeseed meal glucosinolates and their antinutritional effects. 2: Flavour and palatability.Food/Nahrung. 37(4): 336-344. 11 . National Research Council (1994) Nutrient Requirements of Poultry, 9th Ed. National Academy Press, Washington. D.C., U.S.A. 12 . Qian H, Komegay ET and Denbow DM (1996) Phosphorus equivalence of microbial phytase in turkey diets as influenced by calcium to phosphorus ratios and phosphorus levels. Poultry Science.75: 69-81. 13 . Ravindran V, Cabahug S, Ravindran G, Selle PH and Bryden WL (2000) Response of broiler chickens to microbial phytase supplementation as influenced by dietary phytic acid and non-phytate phosphorus levels. II. Effects on apparent metabolizable energy, nutrient digestibility and retention. British Poultry Science. 41: 193-200. 14 . Salmon RE, Gardiner EE, Klein K and Larmond E (1981) Effect of canola (Low glucosinolate) rapeseed meal, protein and nutrient density on performance, carcass grade, and canola meal on sensory quality of broilers. Poultry Science. 60: 519-528. 15 . SAS Institute, Inc. (1993) SAS User, guide: Version 6.03 Ed, SAS Institute Inc., Cary. North Carolina. 16 . Summers JD, Bedford M and Spratt D (1989) The complex carbohydrate content of canola meal: Influence on nutritive quality. Poultry Science. 68: 135-139. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,961 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,188 |