تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,296 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,414 |
اثیر تنظیم جیرههای غذایی، بر اساس انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای نیتروژن، اسیدآمینه کل و قابل هضم خوراک و احتیاجات بر عملکرد مرغان مادر گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 43، شماره 2 - شماره پیاپی 1119384، شهریور 1391، صفحه 207-217 اصل مقاله (259.74 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2012.28529 | ||
نویسندگان | ||
اکبر یعقوب فر1؛ جواد نصر2؛ یحیی ابراهیم نژاد3؛ کامبیز ناظرعدل4 | ||
1دانشیارو عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
2عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه | ||
3استاد یار دانشگاه آزاد واحد شبستر | ||
4استاد و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین تاثیر نوع جیره نویسی بر عملکرد مرغ مادرگوشتی سویه آرین، تعداد 168 قطعه مرغ مادر و 24 قطعه خروس سویه آرین به مدت 15 هفته (50 تا 64 هفتگی) و در مجموع 8 تیمار آزمایشی با 3 تکرار (7 قطعه مرغ مادر با یک قطعه خروس) در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 2×2×2 استفاده شد. در این آزمایش، عامل اول، شامل 2 سطح انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای ازت (AMEn و TMEn) خوراک مصرفی، عامل دوم، شامل 2 سطح اسید آمینه کل (TAAF) و قابل هضم (DAAF) خوراک مصرفی، عامل سوم شامل 2 سطح احتیاجات مرغان مادرگوشتی به صورت اسید آمینه کل (TAAR) و قابل هضم (DAAR) بود. اثرات اصلی انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای ازت بر میانگین وزن تخممرغ معنیدار بود (05/0P<). مرغهای تغذیه شده با جیرههای تنظیم شده بر اساس AMEn+DAAF+TAAR و TMEn+DAAF+TAAR به ترتیب دارای بالاترین و پایینترین عملکرد بر چهار متغیر وزن تخممرغ (97/68 در مقابل51/66 گرم)، درصد تولید تخممرغ (45/62 در مقابل21/48)، وزن تودهی تخممرغ گرم در روز به ازای هر مرغ (1/43 در مقابل 99/31) و ضریب تبدیل خوراک (59/3 در مقابل 07/5) بودند و این اختلاف در تیمارها برای میانگین هر چهار صفت معنیدار بود (05/0P<). اثرات اصلی انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای ازت بر درصد تخممرغهای قابل جوجهکشی، درصد باروری، درصد جوجهدرآوری و تعداد جوجه درجه یک معنیدار بود (05/0P<). اثرات اصلی اسید آمینه کل خوراک بر درصد تخممرغهای قابل جوجهکشی و درصد جوجهدرآوری معنیدار بود و اثرات اصلی احتیاجات اسیدآمینه درصد تخممرغهای قابل جوجهکشی، درصد باروری، درصد جوجهدرآوری و تعداد جوجه درجه یک معنیدار بود (05/0P<). این آزمایش نشان داد که نوع جیرهنویسی بر کل صفات عملکردی و اقتصادی مرغ مادرگوشتی تاثیرات معنیداری دارد و تنظیم جیرههای غذایی مرغهای مادر گوشتی بر اساس AMEn+DAAF+TAAR موجب افزایش عملکرد تولیدی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آمینه قابل هضم؛ انرژی قابل متابولیسم ظاهری؛ عملکرد؛ مرغ مادرگوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,701 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,185 |