![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,850 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,901 |
بررسی مقایسهای تأثیر آنزیم فیسین بر حلالیت و الگوی الکتروفورتیک پروتئینهای گوشت گاو و گوسفند | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 13، دوره 64، شماره 1، فروردین 1388 اصل مقاله (4.02 M) | ||
نویسندگان | ||
سید شهرام شکرفروش؛ محمود امین لاری؛ نازنین صباغ* | ||
چکیده | ||
چکیده برای بهبود کیفیت تکنولوژیک گوشت از روشهای مختلفی استفاده میشود. یکی از این روشها افزودن آنزیمهای پروتئولیتیک به گوشت و ترد کردن آن و در نتیجه افزایش حلالیت پروتئینهای آن میباشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر مقادیر مختلف آنزیم فیسین بر حلالیت پروتئینهای گوشت گاو و گوسفند و تعیین بهترین شرایط برای حل کردن آنها بود. آنزیم فیسین از شیره انجیر با روش کروماتوگرافی تعویض کاتیونی به صورت نسبی خالص سازی شد. نمونههای گوشت گاو و گوسفند تحت تأثیر مقادیر مختلف شیره انجیر و آنزیم فیسین خالص سازی شده و شرایط مختلفی از نظر نوع بافر و مدت زمان اثر آنزیم قرار گرفتند و تاثیر آنزیم با اندازه گیری ضریب حلالیت پروتئین با روش ماکروکلدال و تهیه الگوی الکتروفورتیک پروتئینهای محلول مشخص گردید. با افزایش آنزیم و زمان اثر آن، میزان شاخص حلالیت پروتئینهای گوشت گاو و گوسفند افزایش یافت(001/0p<.) الگوی الکتروفورتیک پروتئینهای محلول نشان داد که با افزایش مقدار واحد آنزیم اکثر باندهای پروتئینی محو شده یا کاهش ضخامت پیدا کرده اند. این تحقیق نشان داد که شیره انجیر بدون خالص سازی آنزیم از آن قابل استفاده بوده و اثر تردکنندگی قابل توجهی بر گوشت گاو و گوسفند دارد. تأثیر آنزیم بر حلالیت پروتئینهای گوشت گوسفند بیشتر از گوشت گاو بود. مقدار و مدت زمان اثر آنزیم تاثیر قابل توجهی در تجزیه پروتئینهای گوشت داشته و موجب افزایش حلالیت آنها میشود و این حلالیت در محیط حاوی کلرید سدیم افزایش مییابد. در صورتی که از مقدار یا مدت زمان اثر بیش از حد آنزیم استفاده شود پروتئینها به پپتیدهای کوچک ترشکسته شده و بر اثرات تکنولوژیک آنها در محصولات گوشتی تاثیر سوء دارد. واژههای کلیدی: فیسین، پروتئینهای گوشت،الکتروفورز،شاخص حلالیت نیتروژن . | ||
کلیدواژهها | ||
فیسین؛ پروتئینهای گوشت؛ الکتروفورز؛ شاخص حلالیت نیتروژن . | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,257 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,909 |