تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,006 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,494,389 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,755,276 |
مطالعه اثر اسانس اوکالیپتوس (Eucalyptus globules) بر برخی فاکتورهای ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 7، دوره 64، شماره 1، فروردین 1388 اصل مقاله (226.67 K) | ||
نویسندگان | ||
نجمه شیخ زاده؛ مهدی سلطانی؛ حسینعلی ابراهیم زاده موسوی؛ علیرضا خسروی؛ هادی باقری؛ عزت اله فتحی؛ اشکان زرگر* | ||
چکیده | ||
چکیده اثرات محرک ایمنی اسانس اوکالیپتوس به روش خوراکی و حمام بر روی برخی فاکتورهای ایمنی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با میانگین وزن35- 30 گرمی دردمای 16-18 (شرایط دمایی پایینتر از میزان اپتیمم) مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان به روشهای حمام و خوراکی و با غلظتهای 30، 60 و 120 میکرولیتر در لیتر یا به ازاء کیلوگرم غذا بمدت 8 روز متوالی با اسانس مجاورت داده شدند و برخی فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی شامل سنجش میزان فعالیت لیزوزیم، قدرت باکتری کشی سرم، جمعیت لوکوسیتی، پروتئین کل سرم، میزان آلبومین و گلوبولین در زمانهای 1،2، 8، 15و 23 روز پس از آخرین تجویز اسانس مورد سنجش قرار گرفت. به منظور سنجش تیتر آنتی بادی، ماهیهای باقیمانده 23 روز پس از تجویز اسانس با باکتری آئروموناس هیدروفیلا کشته شده به روش داخل صفاقی تزریق گردیدند و تیتر آنتی بادی در هفته سوم پس از ایمن سازی به روش میکروآگلوتیناسیون باکتریایی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که اسانس اوکالیپتوس اثرات بسیار کمی بر روی سیستم ایمنی ماهی کپور معمولی داشته است هر چند افزایش معنیداری در فاکتورهای تیتر آنتی بادی، جمعیت لوکوسیتی و قدرت باکتری کشی سرم در برخی تیمارها بدست آمد. این مساله ممکن است ناشی از شرایط دمایی مورد نظر، عدم استفاده از دوز مناسب و دوره مناسب تجویز اسانسها باشد. واژههای کلیدی: اسانس اوکالیپتوس، کپور معمولی، فاکتورهای ایمنی. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس اوکالیپتوس؛ کپور معمولی؛ فاکتورهای ایمنی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,424 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,624 |