تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,005 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,494,195 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,754,931 |
جداسازی Aspergillus flavus از خوراک دام و تعیین مقدار آفلاتوکسین M1 به روش HPLC در شیر گاوداری های تهران | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 2، دوره 9، شماره 2 - شماره پیاپی 1000385، مهر 1386، صفحه 11-21 اصل مقاله (195.38 K) | ||
نویسندگان | ||
محمود سندگل1؛ حشمت اله امینیان2؛ حسن رضا اعتباریان3؛ گیتی ابوحسین4؛ امید سبزواری* 5 | ||
1کارشناس ارشد، گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
2استادیار، گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
3استاد، گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
4بخش سم¬شناسی، اداره کنترل دارو و غذا، تهران | ||
5دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | ||
چکیده | ||
در سال 1383 جدایه هایی از قارچ Aspergillus flavus از مواد غذایی مورد مصرف در نه گاوداری اطراف تهران (نظیر ذرت، جو، گندم، تخم پنبه، نان خشک، سویا، یونجه، سبوس، آرد جو، کنجاله کلزا، کنجاله پنبه، سیلوی ذرت و تفاله چغندر) جدا شد. توانایی تولید سختینه به وسیله جدایه های حاصل بررسی و مشخص گردید که 9/62 درصد از جدایه ها بر روی محیط CzA سختینه تولید نمودند. درضمن 5/68 درصد از جدایه ها تولیدکننده آفلاتوکسین بودند. دامنه تغییرات در دامداری ها از نظر آلودگی خوراک دام به قارچ A. flavus از 4/20 تا 7/3 درصد بود. درضمن 7/16 درصد جدایه ها مربوط به تفاله چغندر و این خوراک آلوده ترین آنها بود. میانگین درصد جدایه در هر یک از مواد غذایی یونجه، کنجاله کلزا و آرد ذرت 8/1 و کمترین آلودگی به قارچ را داشتند. آزمایش شیر تولیدی گاوداری ها به روش HPLC نشان داد که دامنه آفلاتوکسین M1در آنها از 0009/0 تا ppb 5269/0 بود. ضریب رگرسیون کالیبراسیون برای این آزمایش ها از 99/0 تا 998/0 و ریکاوری حاصل در این آزمایش ها نیز از 3/70 تا 9/ 104 درصد تعیین گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
آفلاتوکسینB و M ؛ خوراک دام؛ شیر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,003 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,941 |