تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,479 |
تعداد مقالات | 70,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 122,994,767 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,224,678 |
طراحی و بررسی عملکرد کشت توام ماهی تیلاپیا (Oreochromis sp.) وکاهو (Lactuca sativa var longifolia) در یک سازگان مدار بسته | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 10، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 1000332، اسفند 1387 اصل مقاله (128.99 K) | ||
نویسندگان | ||
غلامرضا رفیعی؛ محمد صالح کامارودین؛ حمید فرحمند* | ||
چکیده | ||
در این آزمایش یک سازگان مدار بسته برای پرورش توام ماهی تیلاپیا و کاهو طراحی شد. در این طراحی سعی شد که بخشی برای پرورش گیاه و بخشهایی برای عملکرد باکتریهای هوازی و غیر هوازی در محیط پرورش در کنار یکدیگر ایجاد شود. سازگان طراحیشده از نظر تولید ماهی و گیاه و تغییرات وضعیت کیفی آب محیط پرورش ماهی مورد بررسی قرارگرفت. بدین منظور 75 قطعه ماهی با میانگین وزن75/1± 62/ 5(Mean+SD) گرم وارد هر مخزن پرورش ماهی شد. مخزن پرورش ماهی از جنس فایبرگلاس و دارای ظرفیت نگهداری 840 لیتر آب بود که در آن 640 لیتر اب ریخته شد. برای تغذیه ماهیان از غذای حبهای (pellet) شناور و مخصوص پرورش بچه ماهی تیلاپیا استفاده شد که از نظر ترکیب بیوشیمیایی حاوی 24 درصد پروتئین، 6 درصد چربی، 6 درصد فیبر و 11 درصد رطوبت بود. ماهیان دوبار در روز و به مقدار 5 درصد وزن بدنشان در ساعت 9 صبح و 2 بعدازظهر غذادهی شدند. در طول آزمایش، سه بار 42نشای کاهو کشت و برداشت شدند. مقدار محصول کاهوی برداشتی به ترتیب برابر 339±1437، 297±2112 و 202±1173 گرم در متر مربع برای سه دوره متوالی بود. در این آزمایش مشخص شد که در سازگان طراحیشده امکان پرورش ماهی و گیاه با هم وجود دارد و سازگان توانایی کاهش ترکیبات نیتروژندار را بعد از 5 هفته از شروع آزمایش و تا حد استاندارد دارد. با شروع آزمایش غلظت آمونیاک در آب افزایش یافت و بعد از 5 هفته مقدار آن به حدود 8 میلیگرم در لیتر رسید . سپس غلظت آن کاهش یافت و یک هفته مانده به پایان آزمایش به حدود 45/1 میلیگرم در لیتر رسید. مقدار غلظت نیتریت آب بعد از دو هفته از شروع آزمایش افزایش یافت و بعداز 9 هفته غلظت آن به حدود52/1 میلیگرم در لیتر رسید. در کل میزان غلظت نیتریت دارای تغییراتی بین 30/2-028/0 میلیگرم در لیتر بود. میزان غلظت نیترات تغییراتی بین 07/1-61/0 میلیگرم در لیتر را داشت. این مقدار در پایان آزمایش دارای میانگین 61/0 ±73/0 بود. میانگین وزن برداشت هر ماهی در پایان آزمایش 19±188 گرم بود و میانگین مقدار تولید ماهی در پایان آزمایش 55/1±25/9 کیلوگرم در هر واحد پرورش یا سازگان یا به حدود 13 کیلوگرم در متر مکعب آب رسید. میانگین ماندگاری ماهی 9/1± 68 درصد اندازهگیری شد. این پژوهش نشان داد که امکان طراحی و ساخت سازگان ساده توام پرورش ماهی و گیاه بهصورت یک مجموعه نزدیک به هم و با حداقل استفاده از آب و فضا وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
سازگان پرورش ماهی و گیاه؛ باکتریهای هوازی؛ باکتریهای بیهوازی؛ ماهی تیلاپیا؛ گیاه کاهو و کیفیت آب | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 958 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,201 |