| تعداد نشریات | 163 |
| تعداد شمارهها | 6,839 |
| تعداد مقالات | 73,771 |
| تعداد مشاهده مقاله | 135,950,849 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 105,898,259 |
اثر شرایط کشت و روشهای مختلف خشک کردن، بر مدت زمان خشک شدن، میزان اسانس، خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica L.) | ||
| علوم باغبانی ایران | ||
| مقاله 13، دوره 43، شماره 2 - شماره پیاپی 959705، مهر 1391، صفحه 243-254 اصل مقاله (337.98 K) | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2012.25115 | ||
| نویسندگان | ||
| جمانه ادیب4؛ مصباح بابالار2؛ سیدمحمد ابراهیم زاده موسوی2؛ محمدحسین میرجلیلی3؛ | ||
| 1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
| 2استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
| 3استادیار گروه کشاورزی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی | ||
| 4دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
| چکیده | ||
| خشک کردن یکی از مراحل مهم پس از برداشت گیاهان دارویی می باشد که نقش مهمی در کمیت و کیفیت محصول دارد. به منظور بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن بر سرعت خشک شدن، میزان اسانس، خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه بادرشبی، آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور روش خشک کردن (5 روش) و شرایط کشت (2 شرایط) با سه تکرار اجرا گردید. فاکتور اول و دوم به ترتیب عبارت بودند از: روشهای خشک کردن (1- آفتاب 2- سایه 3- آون با دمای 30 درجه سانتی گراد 4- آون با دمای 40 درجه سانتی گراد 5- آون با دمای 50 درجه سانتی گراد ) و شرایط کشت ( 1- کشت در شرایط گلخانه و خارج از فصل 2- کشت در مزرعه ). خشک کردن نمونه ها تا زمانی که وزن آنها به محتوای رطوبتی 10 درصد بر پایه وزن تر یا 1/0 بر پایه وزن خشک رسید ادامه داشت. نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار تیمارها بر تمامی فاکتورهای اندازه گیری شده بود. به طوری که در هر دو شرایط مزرعه و گلخانه کمترین زمان خشک شدن (11 و 14 ساعت) در روش آون با دمای 50 درجه سانتی گراد و بیشترین آن (55 و 73 ساعت) مربوط به تیمار سایه بود. بالاترین درصد اسانس (وزنی- وزنی) در هر دو شرایط مربوط به تیمار سایه و کمترین آن مربوط به آون دمای 40 و 50 درجه سانتی گراد بود. همچنین تیمار های آون با دمای 50 درجه و آفتاب به طور موثری توانستند بار میکروبی را کاهش دهند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اسانس؛ بادرشبی؛ پس از برداشت.؛ خشک کردن؛ دما | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,340 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,010 |
||