تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,121 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,732 |
اثر سالیسیلیک اسید در القای مقاومت به سرمازدگی، کنترل پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه لیموشیرین (Citrus limetta) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 10، دوره 43، شماره 2 - شماره پیاپی 959705، مهر 1391، صفحه 211-216 اصل مقاله (245.47 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2012.25112 | ||
نویسندگان | ||
عبدالحسین ابوطالبی1؛ بهنام بهروزنام1؛ زهرا پشنگه2 | ||
1استادیار گروه باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثر سطوح مختلف سالیسیلیک اسید بر القای مقاومت به سرمازدگی و کیفیت میوه لیموشیرین مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور میوه لیموشیرین در غلظتهای صفر (آب مقطر)، 200، 400 و 600 میلیگرم در لیتر سالیسیلیک اسید به صورت غوطهوری به مدت 5 دقیقه تیمار و پس از بستهبندی در کیسه پلاستیکی بصورت تکی به انبار سرد ( 1±4درجه سانتیگراد) منتقل و مدت دو ماه نگهداری شدند. یک گروه میوه نیز بدون اعمال هیچ تیماری به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. پس از پایان مدت آزمایش، میوهها به مدت 5 روز به دمای 25 درجه سانتی گراد منتقل و اثر تیمارها بر درصد میوههای سرمازده، کل مواد جامد محلول، درصد نشت یونی، ویتامین ث و درصد میوههای پوسیده بررسی شد. بر اساس نتایج سالیسیلیک اسید باعث کاهش سرمازدگی، حفظ کیفیت ظاهری و جلوگیری از آب از دستدهی میوه گردید، بدون آنکه اثر نامطلوب بر کیفیت محصول داشته باشد. بیشترین درصد میوه سرمازده در تیمار شاهد و آب مقطر و کمترین آن در تیمار 400 میلیگرمدرلیتر سالیسیلیک اسید وجود داشت. از لحاظ میزان کاهش وزن، ویتامین ث و اسید کل، تفاوت معنیداری بین میوههای تیمار شده با سالیسیلیک اسید و شاهد وجود داشت اما هیچگونه اختلاف معنیداری بین آنها از لحاظ میزان مواد جامد محلول و pH عصاره دیده نشد. در مجموع، تیمار 400 میلیگرمدرلیتر سالیسیلیک اسید، میوههای با بالاترین کیفیت ظاهری و بیشترین اثر بازدارندگی بر سرمازدگی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
انبار سرد؛ پس از برداشت؛ پوسیدگی؛ سرمازدگی؛ مرکبات | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,797 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,432 |