تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,245 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,295 |
اثر جایگزینی آرد ماهی توسط آرد سویا در جیره غذایی ماهی پاکوی قرمز (Piaractus brachypomus) | ||
شیلات | ||
مقاله 3، دوره 65، شماره 1، اردیبهشت 1391، صفحه 27-37 اصل مقاله (173.45 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2012.24867 | ||
نویسندگان | ||
مجید ساعدی1؛ میرمسعود سجادی2؛ . حسین زاده صحافی3؛ حسین عمادی4 | ||
11جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن، ایران | ||
2گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، ایران | ||
3موسسه تحقیقات شیلات ایران، ایران | ||
4دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، ایران | ||
چکیده | ||
تاثیر جایگزینی آرد ماهی توسط آرد سویا در جیره غذایی ماهی پاکوی قرمز بر روی عملکرد رشد، ترکیب بدن و شاخص های خونی در 8 هفته مورد ارزیابی قرار گرفت. 5 جیره غذایی با پروتئین خام 46/0± 04/32 درصد و انرژی ناخالص KJ/g31/0± 26/17 فرموله شد. جیره غذایی شاهد حاوی 50 درصد آرد ماهی بود، درحالی که 4 جیره غذایی دیگر حاوی 5/16، 33، 5/49 و 66 درصد آرد سویا با جایگزینی 25 (25SBM)، 50 (50SBM)، 75 (75SBM) و 100 درصد (100SBM) پروتئین آرد ماهی بودند. 195 قطعه بچه ماهی انگشت قد با میانگین وزنی 07/0 ± 8/1 گرم در 5 تیمار (هر تیمار 3 تکرار) توزیع شدند. پس از 8 هفته غذادهی، وزن بدست آمده و ضریب رشد ویژه در ماهیان تغذیه شده با تیمارهای 25SBM و 50SBM به طور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود. اختلاف معنیداری در غذای مصرفی در تیمار50SBM نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. تیمار 100SBM بیشترین (ضعیف ترین) مقدار ضریب تبدیل غذایی را نسبت به سایر تیمارها داشت، درحالی که در 4 تیمار دیگر اختلاف معنیداری در ضریب تبدیل غذایی مشاهده نشد. ترکیب کل بدن تیمار50SBM بطور معنیداری پروتئین خام، چربی و خاکستر کمتر و رطوبت بیشتری از سایر تیمارها داشت. ماهیان تغذیه شده با جیره 100SBM بیشترین مقدار هموگلوبین و کمترین مقدار هماتوکریت خون را در بین تیمارها داشتند. نتایج نشان داد که میتوان یک جیره اقتصادی را بدون داشتن اثرات نامطلوب در رشد با 50 درصد پروتئین آرد سویا در این ماهی استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
آرد سویا؛ آرد ماهی؛ پاکوی قرمز؛ عملکرد رشد. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,813 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,728 |