تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,307 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,701 |
بررسی مقاومت جوانه زایشی هلو و شلیل به سرما تحت شرایط کنترل شده | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 2، دوره 43، شماره 1 - شماره پیاپی 899277، مرداد 1391، صفحه 13-22 اصل مقاله (616.75 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2012.24856 | ||
نویسندگان | ||
خاطره شجاعی1؛ غلامحسین داوری نژاد2؛ احمد نظامی2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
آسیب های ناشی از یخ زدگی می تواند در نتیجه اختلاف در فرایندهای سلولی از جمله وجود تغییراتی در ویژگی های غشاء، اثرات متقابل بین ماکرومولکول ها و واکنش های آنزیمی ایجاد شود. در این آزمایش مقدار کربوهیدرات های محلول و رطوبت نسبی جوانه های زایشی ارقام هلوی جی اچ هیل، البرتا، ردهون، سرخ و سفید مشهد و آمسدن و ارقام شلیل ایندیپندنس، کیوتا، نکتارد6 و استارگلد، در ماه های آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند سال 1388 تحت شرایط طبیعی باغ همچنین میزان نشت الکترولیت ها، مقدار LT50 (دمای کشته شدن 50 درصد از نمونه ها) وکل کربوهیدرات های محلول ارقام تحت شرایط کنترل شده در بهمن ماه سال 1388 محاسبه شد. نتایج نشان داد در شرایط طبیعی، میزان کل کربوهیدرات های جوانه زایشی ارقام هلو و شلیل، در بهمن ماه بیشتر از سایر زمان های مورد مطالعه بود و میزان رطوبت نسبی جوانه در همه ارقام هلو و شلیل با نزدیک شدن به زمان باز شدن جوانه ها افزایش یافت و در اسفند ماه به حداکثر رسید. در شرایط کنترل شده، با کاهش دما مقدار نشت یونی افزایش و مقدار کل قند های محلول کاهش یافت. همچنین، میزان مقاومت در ارقام هلو و شلیل با یکدیگر متفاوت بود به طوری که ارقام هلوی سرخ و سفید مشهد، ردهون و آمسدن و ارقام شلیل استارگلد و نکتارد شش، مقاوم ترین ارقام به یخ زدگی زمستانه در بهمن ماه بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
کل کربوهیدرات های محلول؛ نشت یونی؛ یخ زدگی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,043 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,506 |