تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,521,049 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,780,621 |
ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم و تجزیه پذیری تفاله گل محمدی و تأثیر آن بر تعادل ازت در نشخوارکنندگان | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 13، شماره 2، اسفند 1390، صفحه 29-38 اصل مقاله (252.73 K) | ||
نویسندگان | ||
بهزاد خرمی1؛ علی اکبر خادم* 2؛ احمد افضل زاده2؛ محمد علی نوروزیان3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت | ||
2دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت | ||
3استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، در فصل گلاب گیری حدود یک تن تفاله تر گل محمدی از قمصر کاشان تهیه و به مدت 10 روز در مقابل آفتاب خشک شد. در آزمایشگاه ماده خشک، پروتئین خام، خاکستر خام، چربی خام، ترکیب فنلی قابل استخراج، تانن کل، کلسیم و فسفر آن به ترتیب 0/96، 5/12، 5/6، 8/1، 7/2، 3/1، 1/1 و 1/0 درصد تعیین شد. قابلیت هضم، خوراک مصرفی و تعادل ازت چهار جیره آزمایشی حاوی تفاله گل محمدی، یونجه به نسبت های 100:0 (شاهد)، 15:85، 30:70 و 45:55 با استفاده از چهار راس گوسفند نژاد شال بالغ در قالب طرح چرخشی در زمان تعیین گردید. تفاوت قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و ماده خشک مصرفی معنی دار نبود. در سطوح بیشتر از 30 درصد تفاله گل محمدی قابلیت هضم پروتئین کمتر بود (05/0 >P). تعادل ازت در جیره های شاهد و حاوی 15، 30 و 45 درصد تفاله گل محمدی، به ترتیب 1/3، 6/2، 4/1 و 1/1 گرم در روز برآورد شد که تفاوت آنها معنی دار بود (05/0 >P). تجزیه پذیری مؤثر ماده خشک و پروتئین خام با سرعت عبور دو درصد به ترتیب 5/68 و 8/67 درصد بود. با توجه به این نتایج به نظر می رسد بتوان از تفاله گل محمدی به عنوان بخشی از علوفه جیره نشخوارکنندگان استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه پذیری؛ تعادل ازت؛ تفاله گل محمدی؛ قابلیت هضم؛ نشخوارکنندگان | ||
مراجع | ||
1 . اکبری ه (1381) قمصر. پایتخت گل ملی ایران. نشر جمال. 2 . دیانی ا. و ثابتپی م. ر (1387) تعیین ارزش غذایی بقایای گلابگیری در تغذیه دام. سومین کنگره علوم دامی کشور. 57 ص. 3 . خرمی ب.، فضائلی ح. و بیدگلی س. م. س (1387) اثر استفاده از بقایای گلابگیری در جیره غذایی گوسالههای پرواری. سومین کنگره علوم دامی کشور. 31 ص. 4 . فضائلی ح.، زاهدیفر م.، نوروزیان ح. و علوی س. م (1385) ارزش غذایی بقایای گلابگیری و امکان سیلو کردن آن با استفاده از مواد افزودنی. پژوهش و سازندگی. 72 ص. 5 . فضائلی ح. و زاهدیفر م (1384) ارزش غذایی بقایای 6 . غفار ا. ح (1381) بررسی صنعت گلابگیری در شهرستان کاشان و اثرات اقتصادی آن. پایاننامه کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامهریزی روستایی. دانشکده ادبیات. دانشگاه تهران.
7 . Abdelhamid MT, Horiuchi T and Oba S (2004) Composting of rice straw with oilseed rape cake and poultry manure and its effects on faba bean (Vicia faba L.) growth and soil properties. Bioresource Technology 93(2): 183-187.
8 . AOAC (1990) Official Method of Analysis. 15th Ed. Assos. Off. Anal. Chem., Washington, D.C.
9 . Ferretti M, Brambilla G, Fornasier F, Mazzali C, Giordani P and Nimis PL (2004) Reliability of different sampling densities for estimating and mapping lichen diversity in biomonitoring studies. Envirmental Polluiont 127(2): 249-258.
10 . Hufstedler GD and LW Greene (1995) Mineral and nitrogen balance in lambs implanted with zeranol. Animal Science 73: 3785-3788.
11 . INRA (1989) Ruminant Nutrition: Recommended Allowances and Feed Tables. John Libbey Eurotext, Paris.
12 . Jarrige R, Demarquilly C, Dulphy JP, Hoden A, Robelin J, Beranger C, Geay Y, Journet M, Malterre C, Micol D and Petit M (1986) The INRA "Fill Unit" System for Predicting the Voluntary Intake of Forage-Based Diets in Ruminants: A Review. Animal Science 63: 1737-1758.
13 . Julkunen-Tiitto R (1985) Phenolic constituents in the leaves of northern willows: methods for the analysis of certain phenolics. Agricultural and Food Chemistry 33(2): 213- 217.
14 . Makkar HPS, Borrowy NK and Becker K (1992) Quantitution of polyphenols in animal feedstuffs. In: proceeding of the XVIth International conference of Groupe polyphenol, Lisboa, Portugal (13-17th July).
15 . Mehrez AZ and Orskov ER (1977) A study of artificial fibre bag technique for determining the digestibility of feeds in the rumen. Agricultural Science 88: 645-650.
16 . Orskov ER and McDonald I (1979) The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Agricultural Science (Comb.) 92: 499.
17 . Orskow ER Reid GW and Kary M (1988) Predictaion of intake by cattle from degradation characteristics of roughage. Animal Production 6: 29-34.
18 . Phillips WA and Rao SC (2001) Digestibility and nitrogen balance of diets containing cottonseed meal, alfalfa, or pigeon pea as the protein source. Livestock Research for Rural Development. 13: 225-233.
19 . Reed JD, Krueger C, Rodriguez G and Hanson J (2000) Secondary plant compounds and forage evaluation. In: Givens, D.I., E. Owne., R.F.E. Axford and H.M. Omed (Editors), Forage evaluation in ruminant nutrition. CABI, New York. Pp. 433-448.
20 . Stern MD, Bach A and Calsamiglia S (1997) Alternative techniques for measuring nutrient digestion in ruminants. Animal Science 75(8): 2256-2275.
21 . Van Soest PJ, Robertson JB and Lewis BA (1991) Methods of dietary fiber, neutral detergent fiber and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Dairy Science 74: 3583-3597.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,369 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,644 |